cursurile online
cambridge-news.co.uk

Universitatea Cambridge a devenit prima instituție britanică care a anunțat că își va desfășura toate cursurile online până în vara anului 2021.

„Având în vedere că este probabil ca distanța socială să fie necesară în continuare, Universitatea a decis că nu vor fi prelegeri față în față în următorul an academic” a anunțat Instituția.

Cu toate că majoritatea cursurilor vor fi ținute online, nu se va renunța nici la metoda de predare față în față. Se vor ține și seminarii și ateliere cu un grup restrâns de studenți pentru a fi respectate cum se cuvine normele de distanțare socială.

Universitatea Cambridge este prima instituție de învățământ care a făcut un pas atât de radical, însă și Universitatea din Manchester a anunțat săptămâna trecută că va desfășura toate cursurile online în perioada de toamnă.

Instituția Russell Group, asociație auto-selectată a douăzeci și patru de universități publice de cercetare din Regatul Unit, a luat măsuri pe fondul incertitudinii afirmând că nu susține separarea spațială și că speră să poată derula cursuri față în față cu grupuri mai mici de persoane.

Măsurile au fost luate după ce autoritatea de reglementare a solicitat universităților să ofere informații clare cu privire la următorul an universitar pentru ca studenții să decidă ce își doresc. De asemenea, reprezentatul studenților cere superiorilor să ofere date concise pentru ca studenții să nu rămână cu speranțe.

Majoritatea campusurilor au fost închise din aprilie, cu ore și examene mutate online. Incertitudinea cu privire la modul în care se vor organiza instituțiile de învățământ în următorul an crește deoarece se preconizează că numărul studenților străini va scădea în toamnă, iar acestea vor înregistra pierderi financiare semnificative.

Există posibilitatea să se ceară lămuriri cu privire la taxele din anul ce urmează. Un student britanic plătește 9.250 de lire sterline pe an, pe când studenții internaționali plătesc o taxă de trei ori mai mare.

Michelle Donelan, ministrul universităților, a declarat că instituțiile pot percepe taxa integrală dacă modalitățile și cursurile online sunt „de calitate”.

Unii studenți sunt îngrijorați că această modalitate de predare nu își merită banii, argumentând că numărul cursurilor desfășurate în ultimele săptămâni a fost semnificativ mai mic.

„Fiind într-un curs de contact greu, nu există într-adevăr un substitut pentru predarea pe care o primim în laborator. Deja în acest termen am avut jumătate din numărul de ore de contact pe care inițial ni se programase și 10 săptămâni de lucru pe teren pe care trebuie să le anulăm. Dacă același lucru se va întâmpla anul viitor, este greu de văzut cum merită 9250 de lire sterline când vom primi mult mai puține predări” afirmă pentru LBC News Alex Jones, student în anul doi la Cambridge.

Se așteaptă clarificări legate de viitorul an universitar și din partea celorlalte universități britanice.