Universitatea Alternativă, recunoscută internațional ca organizație democratică, își caută studenți!

0
91

 

Universitatea Alternativă este, pentru al treilea an consecutiv, în topul internațional al celor mai democratice organizații, alături de Mindvalley, Podio sau Zappos, potrivit studiului realizat de WorldBlu. Până pe 12 iunie, tinerii nerezonabili se pot înscrie în Universitatea Alternativă, pentru a vedea ce se întâmplă când standardizarea și controlul sunt înlocuite cu libertate și învățare centrată pe student!

De 8 ani, o echipă de tineri construiește o altfel de universitate, în care studenții să își poată alege ce și cum vor să învețe, sau chiar să-și aleagă profesorii. Ei cred că educația din România are nevoie de alte principii și tocmai de aceea au construit un întreg model educațional în care tinerii să își asume responsabilitatea asupra propriei dezvoltări.

„Universitatea Alternativă este altceva. Are suflet, are zvâc, are consecvenţă, transmite speranţă şi este inovator. Este un proiect necesar, vital chiar, pentru viitorul nostru, al tuturor. Îţi trebuie o singură vizită şi îţi poţi da seama că poţi contribui concret la o creştere frumoasă a noilor generaţii. Dacă eşti tânăr, este gura de aer de care ai nevoie. Este locul în care îţi poţi transforma acele abilităţi nerecunoscute până acum într-un mod de viaţă înfloritor. Poţi fi sigur că te vor angaja şi aprecia oamenii sau organizaţiile care te merită”, spune Mihai Zânt, Head of Training and Recruitment Veolia.

Modelul educațional al Universității Alternative se află la intersecția dintre nevoile studenților, ale societății și ale mediului de afaceri din România. Studenții alternativi beneficiază de 15 tipuri de experiențe de învățare, construite în colaborare cu peste 100 de experți și antreprenori. Între 2013 și 2015, Universitatea Alternativă a lansat 21 de start-up-uri prin Incubatorul de Afaceri, iar an de an susține creșterea angajabilității studenților prin colaborarea cu peste 20 de companii.

Până pe 12 iunie, tinerii „nerezonabili” care vor mai mult de la educație și de la viitorul lor pot să se înscrie în programul Universității Alternative.

Experiența este gândită astfel încât fiecare student alternativ să își poată construi un traseu personalizat de învățare, care să îmbine programe de consiliere, mentorat și coaching cu experiențele din una din cele patru comunități de practici în care Universitatea Alternativă dezvoltă abilități profesionale: management, marketing, educație și antreprenoriat.

Pentru a deveni parte din comunitate este necesară trecerea printr-un proces de selecție, care ajută echipa Universității Alternative să cunoască viitorii studenți mai bine. Astfel, fiecare potențial student își poate da seama dacă valorile aflate la baza comunității i se potrivesc și cum poate beneficia la maximum de ele. Detalii despre procesul de selecție sunt disponibile aici, iar despre profilul tinerilor „nerezonabili”, aici.

Mai multe informații despre Universitatea Alternativă sunt disponibile pe site sau pe pagina de Facebook, unde pot fi urmărite și următoarele evenimente. De asemenea, cei interesați se pot abona la newsletter pentru a fi la curent cu noile cursuri și programe.

Contact

Floriana Boldojar

floriana.boldojar@gmail.com,  0733 681 251

Despre Universitatea Alternativă

Universitatea Alternativă este un mediu de învățare complementar universităților tradiționale, puternic conectat la mediul de afaceri, bazat pe practică, autonomie și colaborare, și care își propune să aibă impact în creșterea studenților pentru ca aceștia, la rândul lor, să aibă impact în societate.

www.universitateaalternativa.ro

http://universitateaalternativa.ro/aplica/

http://universitateaalternativa.ro/nerezonabili/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.