Sărbătorile Pascale

Unde au petrecut românii Sărbătorile Pascale?

Minivacanța de Paște s-a încheiat, iar ieri, mii de români s-au întors acasă din diferitele zone unde au petrecut această sărbătoare. Cele mai căutate destinaţii în acest an pentru Sărbătorile Pascale au fost Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, Bucovina şi Maramureş.

Conform unor date centralizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), anul acesta, aproximativ 110.000 de români şi-au petrecut Paştele în hotelurile şi pensiunile din ţară. 

Ca în fiecare an, ofertele au fost diverse şi s-au adresat tuturor categoriilor de turişti. Studenţii, familiștii, tinerii îndrăgostiţi sau pensionarii au profitat de cele două-trei zile de vacanță pentru a se relaxa.

Hotelurile şi pensiunile din zonele turistice româneşti au pus la dispoziţie 136.000 de locuri de Paşte. Dintre acestea s-au vândut mai mult de 108.000, ceea ce reprezintă un grad de ocupare de 79%.

Pe locul întâi în topul preferințelor românilor s-au aflat pensiunile rurale. Au existat 75.000 de locuri disponibile în pensiuni, dintre care s-au vândut 65.000. Pe locul doi s-au aflat staţiunile montane. Dintre acestea, zona cea mai căutată a fost Valea Prahovei. Au fost puse la dispoziţie 30.000 de locuri, dintre care 22.000 au fost vândute. Stațiunile balneoclimatice au fost o soluție pentru a petrece Paștele, deoarece au oferit tarife mai mici. Au fost puse la dispoziţie 28.000 de locuri în structurile balneare, dintre care au fost vândute 20.000. Delta Dunării a fost locul ales de cei care și-au dorit să petreacă sărbătorile Pascale într-o manieră inedită, departe de aglomerația urbană. Dintre cele aproximativ 600 de locuri dinsponibile au fost ocupate 400.

De asemenea, cei care nu și-au dorit să plece prea departe de casă au petrecut Paștele la iarbă verde, lângă București. Cea mai căutată zonă a fost o pădure aflată la 21 de kilometri de Bucureşti. Aceasta este situată între mânăstirile Pustnicu și Pasărea, reprezentând o mică parte din vechii codri ai Vlăsiei.

Din cauza numărului redus de zile libere, dar şi a contextului politic actual, turismul extern a fost anul acesta mai scăzut ca în anii trecuți. Numărul aproximativ de locuri puse la dispoziţie în cadrul diverselor oferte a fost de 7.500. Dintre acestea, aproximativ 4.800 de locuri au fost vândute în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here