Unde au petrecut românii Sărbătorile Pascale?

Sărbătorile Pascale

Unde au petrecut românii Sărbătorile Pascale?

Minivacanța de Paște s-a încheiat, iar ieri, mii de români s-au întors acasă din diferitele zone unde au petrecut această sărbătoare. Cele mai căutate destinaţii în acest an pentru Sărbătorile Pascale au fost Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, Bucovina şi Maramureş.

Conform unor date centralizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), anul acesta, aproximativ 110.000 de români şi-au petrecut Paştele în hotelurile şi pensiunile din ţară. 

Ca în fiecare an, ofertele au fost diverse şi s-au adresat tuturor categoriilor de turişti. Studenţii, familiștii, tinerii îndrăgostiţi sau pensionarii au profitat de cele două-trei zile de vacanță pentru a se relaxa.

Hotelurile şi pensiunile din zonele turistice româneşti au pus la dispoziţie 136.000 de locuri de Paşte. Dintre acestea s-au vândut mai mult de 108.000, ceea ce reprezintă un grad de ocupare de 79%.

Pe locul întâi în topul preferințelor românilor s-au aflat pensiunile rurale. Au existat 75.000 de locuri disponibile în pensiuni, dintre care s-au vândut 65.000. Pe locul doi s-au aflat staţiunile montane. Dintre acestea, zona cea mai căutată a fost Valea Prahovei. Au fost puse la dispoziţie 30.000 de locuri, dintre care 22.000 au fost vândute. Stațiunile balneoclimatice au fost o soluție pentru a petrece Paștele, deoarece au oferit tarife mai mici. Au fost puse la dispoziţie 28.000 de locuri în structurile balneare, dintre care au fost vândute 20.000. Delta Dunării a fost locul ales de cei care și-au dorit să petreacă sărbătorile Pascale într-o manieră inedită, departe de aglomerația urbană. Dintre cele aproximativ 600 de locuri dinsponibile au fost ocupate 400.

De asemenea, cei care nu și-au dorit să plece prea departe de casă au petrecut Paștele la iarbă verde, lângă București. Cea mai căutată zonă a fost o pădure aflată la 21 de kilometri de Bucureşti. Aceasta este situată între mânăstirile Pustnicu și Pasărea, reprezentând o mică parte din vechii codri ai Vlăsiei.

Din cauza numărului redus de zile libere, dar şi a contextului politic actual, turismul extern a fost anul acesta mai scăzut ca în anii trecuți. Numărul aproximativ de locuri puse la dispoziţie în cadrul diverselor oferte a fost de 7.500. Dintre acestea, aproximativ 4.800 de locuri au fost vândute în acest an.

Comentarii

comentarii

Articolul precedentLa pas pe Calea Victoriei
Articolul urmatorCărți gratis pe 23 aprilie! Află cum poți primi și tu una!
Sunt o persoană dinamică, responsabilă, hotarată, cu aptitudini bune de comunicare, interesată de perfecționarea profesională în domeniul redacției. Îmi plac filmele, plimbările în natură, lectura și nu în ultimul rând imi place să scriu. Posibilitatea de a scrie reprezintă pentru mine posibilitatea de a îmi așterne pe hârtie toate gândurile și ideile. IQool este pentru mine locul unde mă pot dezvolta din punct de vedere profesional, dar și unde pot interacționa cu o mulțime de oameni minunați.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ