UNATC – Cântec pentru Ucraina

0
14
UNATC

Profesorii și studenții UNATC se declară solidari cu toate victimele inocente ale acestui conflict armat și cu întreaga comunitate artistică din teritoriile afectate.

Pentru fiecare artist care a luat arma în mână să-și apere țara, pentru fiecare student care luptă astăzi, pentru fiecare om din Ucraina trimitem vocile noastre întru putere și apărare. Arsenal pentru pace. Slava Ukraini.

Studenții anului 2 licență Arta Actorului din Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” au cântat „Shchedryk Shchedryk Shchedrivochka”, melodie tradițională ucraineană, în curtea universității. Conceptul muzical și artistic aparține lect. univ. dr. Monica Ciută, profesor de canto la UNATC. Imaginea este semnată de Dan Bobe și Victor Gîlea, iar montajul și sunetul realizate de Laura Lăzărescu-Thois.

Clipul se poate vedea pe toate rețelele de socializare ale UNATC – Facebook, Instagram, TikTok și YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=ilimquMwKEo&feature=youtu.be

Comunitatea UNATC este fidelă misiunii sale de educație artistică, axată pe ființa umană și pe folosirea emoțiilor, ca formă de dialog constructiv și metodă de soluționare pașnică a conflictelor. Educația artistică a acestui secol înseamnă empatie și înțelegere și se desparte radical de orice formă de abuz asupra omului și libertăților sale.

Vă recomand și: Împreună pentru Ucraina