UN Youth Summer School on Diplomacy

0
42

UN Youth Summer School on Diplomacy reprezintă unul dintre proiectele de marcă ale Asociației Tineretul ONU din România, destinat tinerilor pasionați de diplomație și de domeniul relațiilor internaționale, atât din România cât și din întreaga lume. În această vară, proiectul asociației va purta numele Brexit-Unfolding EU’s Future si se va desfășura în perioada 24-30 iulie.

Festivitatea de deschidere va avea loc la Ministerul Afacerilor Externe, în timp ce cursurile se vor desfășura la sediul Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti. Acest proiect va aborda în acest an o tema extrem de actuală şi sensibila, cea a iesirii Marii Britanii din Uniune Europeana. Programul va cuprinde cursuri, dezbateri şi workshopuri prin care se dorește  angrenarea participantilor în discutii legate de provocările politice, sociale şi culturale, ce au apărut odata cu votul pentru ieşirea din Uniune.

Ȋn incercarea de a construi o imagine cât mai cuprinzătoare asupra referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, dar şi asupra implicaţiilor pe care le presupune acesta, impreuna cu declanşarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, Summer School on Diplomacy îsi propune să atinga aspecte ce ţin de teoria relaţiilor internaţionale, studii geopolitice, studii economice si de securitate, precum si aspecte ale diplomaţiei.

De asemenea curriculum va cuprinde subiecte de dezbatere precum posibilitatea înfiinţarii unei armate UE, politici macroeconomice mai integrate în legatura cu Zona Euro, flexibilitatea pieţei unice şi obţinerea unor politici mult mai integrate, privind migraţia. În afară de programa educațională, participanții se vor bucura de o varietate de activități sociale care vor garanta o experiență completă, adăugând standardelor noastre academice înalte, multă distracție și socializare cu studenți din întreaga lume.

UN Youth Summer School este un proiect organizat de Asociația Tineretul ONU din România, aflat la a șasea ediție. În ediția precedentă subiectul abordat a fost Parteneriatului Transatlantic de Comerț și Investiții (Transatlantic Trade and Investment Partnership).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.