UN Youth Summer School on Diplomacy 2018

0
34

The UN Youth Summer School on Diplomacy reprezintă unul dintre proiectele de marcă ale Asociației Tineretul ONU din România, destinat tinerilor pasionați de diplomație și de domeniul relațiilor internaționale, atât din România, cât și din lume. În această vară, proiectul asociației noastre are ca temă principală “Diplomacy in the 21st Century: Old Issues & New Perspectives” și se va desfășura în perioada 23-29 iulie. Festivitatea de deschidere va avea loc la Institutul Diplomatic Român, în timp ce cursurile se vor desfășura la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

În acest an, proiectul nostru va aborda tema diplomației secolului XXI, cu implicațiile schimbărilor profunde care au avut loc pe scena geopolitică actuală.  Programul va cuprinde cursuri, dezbateri și workshopuri prin care dorim să angrenăm participanții în discuții legate de provocările politice, sociale și culturale ale prezentului.

Curriculum cuprinde teme generale şi aspecte teoretice din sfera  relaţiilor Internaţionale, diplomaţiei,  aspectelor economice si de securitate, prin care dorim să oferim o analiză comprehensivă si balansată a viitorului diplomației. De asemenea, curriculum va cuprinde subiecte de dezbatere variate precum negocierea și medierea, sancțiunile internaționale, criza migranților, fake news, calitățile unui leader, feminismul sau închisorile CIA.

În afară de programa educațională, participanții se vor bucura de o varietate de activități sociale care vor garanta o experiență completă, adăugând standardelor noastre academice înalte multă distracție și socializare cu studenți din întreaga lume

CINE ESTE ELIGIBIL PENTRU ACEST PROIECT?

UN Youth Summer School on Diplomacy se adreseaza studenţilor, din ciclul licenţă, masterat sau doctorat, proaspăţilor absolvenţi şi tinerilor profesionişti. Limitele de vârstă sunt 18-30 de ani. De asemenea, ţinând cont de faptul ca întreg programul se va desfăşura în limba engleză, cunoaşterea acesteia este necesară.

UN Youth Summer School este un proiect organizat de Asociația Tineretul ONU din România, aflat la a opta ediție. În ediția anterioară subiectul abordat a fost Brexit – Unfolding EU’s Future, precedat de One Word, One Market: Bridging the Gap Between the EU and the USA.

DESPRE ASOCIAȚIA TINERETUL ONU DIN ROMÂNIA

Asociația Tineretul ONU din România (UN Youth Association of România) este un ONG format de studenți, al cărui scop principal este să promoveze valorile Organizației Națiunilor Unite în rândul tinerilor români, societății românești, comunității regionale și internaționale.