Luni, 23 Aprilie 2018, demarează în Cluj Napoca seria Conferinţelor BookLand Evolution (ediţia a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care oferă anual liceenilor şi studenţilor din 23 oraşe o oportunitate excelentă de dezvoltare personală prin discuţii libere cu sute de profesionişti consacraţi.
Tinerii din Cluj Napoca sunt aşteptaţi între 23-27 Aprilie, în intervalul orar 14:00-16:00, la Casa de cultură a studenților – Sala Europa (Pța Lucian Blaga nr. 1-3).
Speakerii Conferinţelor BookLand Evolution sunt: Zoltan Vereș, Raluca Moisi, Flavius Țurcanu, Cristian Ivaneș, Liviu Balint, Mihaela Frunză, Cristian Mureșanu, Ovidiu Oltean, Iulia Sara, Mirela Oprea, Dragoș Pop, Delia Vătămanu, Cristina Varo, Cătălina Cocan, Florin Șomodi și Elena Ivanca. Moderatorul acestei ediții este Julia Kádár.
„Cred cu tărie că, dacă vrem să schimbăm ceva, avem nevoie de educație. De asta fac ce fac: pentru că cred că viitorul poate fi altfel decât a fost trecutul. Și știu că dacă eu am putut să trec prin câte am trecut, profesional și personal, și acum să fiu unde sunt, pot și alții. Doar e nevoie să facem împreună demersurile prin care să devenim mai buni, individual și la nivel de conștiență colectivă.” – Zoltan Vereș, Trainer, Coach, Autor și Expert în Emoții
„Dacă în urmă cu doar 15 ani stresul era un fenomen izolat, astăzi stresul face victime la ordinea zilei. Îngrijorător este faptul că tinerii încep să fie afectați de stres din ce în ce mai des. Pentru a avea un viitor strălucitor ca nație, este imperios necesar să ne educăm tinerii în a-și menține mintea relaxată și focusul pe ceea ce contează cu adevărat. Dorința mea este ca, prin intermediul conferințelor BookLand Evolution, să aduc în atenția tinerilor practica Mindfulness, ca soluție în acest demers de formare cognitivă.“- Raluca Moisi, Mindfulness Specialized Trainer&Coach.
„Ceea ce găsesc remarcabil la conferințele BookLand Evolution este faptul că tinerii sunt puși față în față cu diverse modele: oameni cărora le place ceea ce fac în acel moment în viața lor și care se bucură de aprecierea celor din jur. Și că acele modele au, într-un fel sau altul, legătură cu cărțile. Fără cărți, viața noastră ar fi mai tristă și mai puțin colorată. Un tânăr cu cartea în mână este pentru mine imaginea omului de succes pe care acest eveniment dorește să-l pună în lumină.” – Mihaela Frunză, conferențiar dr. habil. la Departamentul de Filosofie, Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.
„Există doi mari factori care ne influențează viață: cărțile pe care le citim și oamenii cu care interacționăm. Acești doi factori ne pot ajuta să creștem într-un ritm accelerat sau să regresăm. Depinde doar de noi să alegem înțelept. La BookLand tinerii au oportunitatea să intre în contact atât cu oameni cât și cu cărți de valoare certă care să îi ajute să pornească cu dreptul în viață.”– Ovidiu Oltean, Public speaking trainer & coach
„Viața nu este numai despre carieră. Dezvoltarea personală și profesională nu țin loc de experiență umană profundă… e nevoie să vă uitați adânc în interior pentru a deveni conștienți de sine și a redeveni clari, pentru că e greu uneori. Suferința și iubirea sunt fețe ale aceleași monede numite Viață, sunteți Ființe complete și nimic nu vă poate opri din zborul vostru (decât propria minte, impuritățile și limitările ei).”- Iulia Sara, Consultant în Carieră GCDF
„Istoria a consemnat experiența unor oameni care nu doar că și-au îndeplinit cele mai ambițioase visuri, dar au făcut asta la vârste foarte fragede. Blaise Pascal a inventat primul calculator la 19 ani. Prima gimnastă care a luat un 10 curat la Jocurile Olimpice, Nadia Comăneci, avea doar 14 ani atunci când a realizat această performanţă absolut incredibilă. Malala Yousafzai a câștigat Premiul Nobel pentru Pace la vârstă de 17 ani. Nu cunosc forță mai puternică decât forța motivațională a visurilor și nici instrument mai util pentru împlinirea lor decât navigarea curajoasă în universul lecturii. Eu sunt ceea ce sunt pentru că am putut citi oricând, oricât am dorit. Este lucrul pentru care sunt cea mai recunoscătoare dintre toate darurile pe care le-am primit de-a lungul vieții. Despre visuri aș vrea să le vorbesc tinerilor: despre cum să le identifice și despre ce trebuie să facă pentru a le realiza. Pentru că visurile noastre sunt, în definitiv, bunul cel mai de preț pe care îl avem.”- Mirela Oprea, Advocacy Director la World Vision.
„Este comedia un animal? Poate fi el dresat? Și dacă da, poți fi tu dresorul? Hai să-ți povestesc ce poți învăța, dar, mai ales ce nu poți învăța despre comedie.” – Dragoș Pop, Actor al Teatrului Național Cluj.
„Privește viața din perspectiva experiențelor pe care vrei să le ai, dar pentru asta e nevoie să știi ce vrei și de ce. Cu cât ai mai multă claritate legat de ceea ce îți dorești, cu atât vei căpăta și o încredere mai mare în tine și în deciziile pe care le iei.” – Delia Vătămanu, Coach, Trainer & Life Enthusiast.
„Stările interioare sunt cărțile de vizită pe care le lăsăm în urma noastră. Drept urmare, cu fiecare om pe care îl întâlnesc mă las surprinsă de universul pe care îl voi descoperi. Mă stimulează mult cunoașterea oamenilor și să pot să descopăr care e diferența care face diferența între noi, cei plini de putere, încredere și pace și noi, cei anxioși, neputincioși și sufocați de spaime.” – Cristina Varo, Terapeut, coach și trainer în relații.
„Îmi place să citesc. Îmi place enorm să citesc. Dă-mi o carte și timp fizic și urmărește ce se va întâmpla: dacă mă vei întreba ceva, îți voi răspunde monosilabic; dacă vei insista, vei primi și un răspuns sub formă de enunț; dacă mă vei invita să vorbesc despre cărți la BookLand, ia-ți cu tine pijamaua și periuța de dinți.” – Cătălina Cocan, Profesor Merito.
„Cred cu tărie că oamenii au în ei resursele necesare să devină o versiune mai bună a lor în fiecare zi.” – Florin Șomodi, Business Coach & Trainer.
„Cred cu adevărat, că cele mai mari lecții le primești de la viată. Tu poți mai apoi să alegi cu cine și cum le trăiești.”- Elena Ivanca, actriță la Teatrul Național Cluj.
Intrarea este LIBERĂ!
Programul întregii săptămâni îl puteţi găsi aici.
Parteneri: Deutsche Leasing, Asevi, Ipso Agricultură, F64, Di Bas, NTT Data, Giusto, IntegralEdu, ConsulTeam Expert, GMP Group, Filip Spedition, Digital Grafix Grup, Lampart, Paflora, Maleo, Tractor Proiect Comerţ, Nikon, Cumpăna, Siveco, Magic FM, România Liberă, Revista Cariere, Eva.ro, Ziare.com, Bookblog.ro, OrdineaZilei.ro, IQool, edu-news.ro, UrbanKid, Didactic.ro, SuntParinte.ro, Olimpiade.ro, Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca.
Despre BookLand: a luat naștere în 2011 ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană națională, vizitând timp de trei ani peste 40 oraşe. Librăria online www.book-land.ro şi Tabăra Coolturală BookLand au devenit extensii naturale ale brandului iar seria de Conferințe BookLand Evolution alături de platforma www.inPractică.ro îi completează abordarea social-educațională asumată.