Un sector din București își ia „adio” de la spațiile verzi

0
126
spațiile verzi

Spațiile verzi joacă un rol important în viața cetățenilor unui oraș. Sau cel puțin asta ar trebui să fie situația. Dacă sectorul 3 era anterior în topul celor mai bune zone de locuit din Capitală, acum nu se mai poate spune același lucru. Se pare că, după construirea mall-ului din apropierea parcului I.O.R., autoritățile nu se opresc și taie în continuare din spațiile verzi ale sectorului. Oamenii sunt nemulțumiți de aceste acțiuni ale Primăriei Sectorului 3. Mai mult decât atât, unii consilieri locali îl acuză pe primar de abuz în serviciu.

Lucrările efectuate din Bulevardul Unirii până în cartierele Dristor, Sălăjan și Titan au distrus peste un hectar de spațiu verde. Zeci de copaci au fost tăiați sau pur și simplu zidiți în beton, apoi acoperiți cu tablă. Acțiunile de reconfigurare ale bulevardelor sectorului 3 au afectat îndeosebi malul Dâmboviței. O mare parte din copaci au fost betonați pentru a face loc amenajărilor de terase și restaurante.

spațiile verzi

Și bulevardele Camil Ressu și Nicolae Grigorescu riscă să rămână fără spații verzi, căci Primăria a ordonat extinderea trotuarelor pentru pistele de biciclete.

Observ că totul merge pe ideea „Cu cât mai mult ciment, cu atât mai bine!”.

Bucureștenii sunt supărați și enervați din cauza lucrărilor care par a fi înghițit toată verdeața și spațiul natural al Capitalei. Proiectul a mutat gardul unui locaș de cult din cartierul Titan, Biserica Acoperământul Maicii Domnului. Trei copaci din curtea sa au murit după ce rădăcinile le-au fost acoperite cu beton. Alţi pomi s-au ofilit. Se vehiculează că de vină ar fi o substanță care este pusă la baza trunchiului. Aceasta ar împiedica pătrunderea apei la rădăcină. Astfel, copacii sunt ruinați, iar spațiile verzi pierd teren în fața clădirilor, betoanelor și poluării.

spațiile verzi

Oricum ar fi, până la urmă contează oprirea acestui proces de distrugere a cadrului natural. Cum s-ar putea rezolva problema? Primăria ar putea aloca mai mulți bani pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi ale sectorului 3. Însă se poate vedea cu ușurință că acesta nu este un obiectiv al autorităților. Și asta o demonstrează suma mică de 110 milioane de lei, dintr-un buget total de 900 de milioane de lei, pe care administrația locală a cheltuit-o în legătură cu spațiile verzi.

O altă soluție pentru stoparea tăierii copacilor și a întregului proiect de reconfigurare a bulevardelor a găsit-o liderul consilierilor Primăriei Sectorului 3. El și colegii săi vor depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului local.

Rezultatul? Om trăi și om vedea.

sursă info: digi24.ro

surse foto: hotnews.ro, epochtimes-romania.com