Marius Gabriel Nistor, cunoscut în mediile româneşti de gaming sub numele de “xTracKyStyLe”, în vârstă de 19 ani, din Pitești, este campionul turneului internațional de Hearthstone PGL Spring Tavern Tales 2016, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari.

xTracKyStyLe

Din cei 32 de jucători europeni calificați în play off-ul turneului de Hearthstone, desfășurat în acest week-end, cinci au fost români, iar doi, Marius Gabriel “xTracKyStyLe” Nistor și Ștefan “Moody” Marinescu, au ajuns în finala disputată ieri noapte. Sub privirile a peste 40.000 de vieweri care au urmărit finala pe twitch.tv, cei doi finalişti au demonstrat încă o dată excepţionalul potențial al României în sporturile electronice.

Deși mai cunoscut și mai experimentat decât adversarul său, Ștefan “Moody” Marinescu a fost învins în finală de tânărul Marius Gabriel “xTracKyStyLe” Nistor, cu scorul de 3-2, după o serie de meciuri echilibrate.

moody si xTracKyStyLe

Pentru campionul PGL Spring Tavern Tales 2016 a fost primul mare turneu la care a participat, iar norocul a fost de partea lui, deoarece el fusese eliminat în calificări de un jucător din Ungaria. Cum acesta a renunțat, neputând să ajungă la București, locul său a fost luat de Marius Gabriel “xTracKyStyLe” Nistor.

Trofeul, însoțit de marele premiu de 8.000 de dolari, la care se adaugă cele 15 puncte HCT, îl plasează pe piteșteanul de 19 ani în clasamentul mondial al jucătorilor de Hearthstone, alături de alți români precum Radu ”Rdu” Dima și învingătorul de anul trecut, Andrei ”Hannballz2” Militaru.

Vicecampionul Ștefan “Moody” Marinescu a câștigat un premiu de 4000 de dolari și 10 puncte HCT.

Vizibil emoționat de propria performanță, Marius Gabriel “xTracKyStyLe” Nistor a declarat că acest turneu este începutul unei cariere pe care și-o dorește în esports, iar la următoarea ediție PGL Tavern Tales, găzduită de DreamHack Bucharest 2016, va lupta să-și păstreze titlul.

Turneul PGL Spring Tavern Tales 2016 a avut parte și de comentatori celebri: Jakub „Lothar” Szylguski, Marcin “Gnimsh” Filipowicz și Alex ‘Raven’ Baguley.

Iar pentru că jucătorii români dovedesc că au talent în esports, PGL a creat un campionat dedicat exclusiv românilor și moldovenilor, cu turnee de CS:GO, Dota 2 și LoL. Înscrierile în Divizia PGL sunt în desfășurare, pe www.pgl.ro, iar meciurile încep din 2 martie 2016.

Platformele oficiale de comunicare ale PGL:

www.pgl.ro

facebook.com/pglesport

twitter.com/pglesports

twitch.tv/pgl

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here