Un nou plan, un nou început: interviu cu „le Plan B”

0
540

Planul B întotdeauna a dat roade. Dorinţa de a progresa, de a-și arăta calităţile şi a face lumea să-i asculte face parte din frumosul plan al lui Bazi, Laurenţiu, Andrei şi Deliei de a-şi croi prin forţe proprii şi talent un drum în industria muzicală. Drumul se anunţă a fi unul plin de peripeţii, având în vedere diversitatea în stil şi creaţie, dar haideţi să-i lăsăm pe ei să ne spună mai multe despre planul lor de a-şi crea propria istorie.

1. Cine a venit cu ideea numelui trupei și care e povestea ce se ascunde în spatele lui?

Ideea de „le Plan B” a fost propusă de Bazi, solistul nostru, și a fost pe placul tuturor pentru că venea într-un moment în care ne pregăteam să trecem la nivelul următor. Dacă la început planul nostru a fost să „ne descoperim” ca trupă, să ne găsim stilul, să ne armonizăm ca muzicieni, să închegăm un grup stabil, să cântăm cu fiecare ocazie pentru a căpăta experiență de scenă și a progresa cât se poate de rapid, lucruri pe care le-am făcut sub o altă denumire, odată ce am considerat că suntem capabili să trecem cu adevărat la treabă, ca trupă, aveam nevoie de un nou plan și un nou nume – de aici Plan B. Dar pentru că nu suntem singurii din lume ce au avut ideea de a se numi „Plan B”, Bazi a venit cu o nouă idee și astfel am juxtapus articolul cu iz francofon „le”, sperând că așa vom fi unici și lumea ne va putea găsi ușor atunci când ne caută. Din păcate acum, scopul nostru este să ajungem mai cunoscuți decât filmul cu același nume – „le Plan B”.

11748547_921114524601323_1513137_n

2. Cine vine cu ideile pentru videoclipuri și ce vă inspiră când le faceți?

În general, încercăm să contribuim cu toții la fiecare videoclip pe care îl facem, însă există și momente în care unul dintre noi are inspirație și toți ceilalți îi dau mână liberă. Bazi are o experiență bogată în domeniul imaginii, a producției, montajului și graficii. Laurențiu are un ochi de fotograf pe care ne bazăm și care ne ajută mereu. Andrei vine adesea cu idei ce la prima vedere par imposibil de realizat cu resursele limitate de care dispunem, dar pe care le luăm drept o provocare, reușind nu de puține ori să le punem în practică. Delia are o imaginație foarte bogată și o atenție deosebită la detalii – element vital în orice proces de creație artistică. În aceste condiții, e lesne de înțeles că avem foarte multe idei și ne inspirăm din tot felul de surse, de la versurile piesei în cauză, până la povești pe care le trăim sau alte materiale video ce ne-au impresionat.

3. Descrieți-vă membrii în câteva cuvinte.

Putem spune doar că suntem tineri, pasionați și ne dorim să ajungem în punctul în care ne putem numi cu adevărat artiști – o titulatură folosită din ce în ce mai ușor în zilele noastre, care din păcate își pierde din ce în ce mai mult din substanță. Încă nu suntem acolo, dar ne concentrăm toate eforturile spre a ajunge în momentul în care putem spune că ceea ce facem noi este cu adevărat artă. În rest, nu am vrea să ne descriem noi, ci am fi foarte bucuroși ca cei interesați să vadă cu proprii ochi cum suntem cu adevărat.

11759044_921114464601329_1747700350_n

4. Ce calități vă deosebesc de celelalte trupe alternative din București?

Bucureștiul este plin de trupe cu muzicieni foarte buni, la fel întreaga noastră țară și ne bucurăm că avem o astfel de concurență. Credem că ne deosebim de colegii noștri în primul rând prin viziunea aparte despre lume și viață pe care Bazi știe foarte bine să o transpună în versuri, iar în al doilea rând prin rezultatul muzical surprinzător, date fiind influențele diverse ale fiecărui membru.

5. Care este cea mai mare realizare a voastră ca și trupă?

Dat fiind faptul că suntem practic la început de drum, fiecare lucru mic ce se întâmplă este o realizare pentru noi. Până în acest moment, credem că cea mai mare dintre ele este faptul că oamenii ne ascultă cu plăcere puținele piese pe care le-am lansat până acum, lucru ce ne motivează să mergem mai departe oricât de greu ne este.

6. Care credeți că a fost cel mai mare obstacol întâmpinat până acum?

Cel mai mare obstacol al nostru este faptul că, momentan, suntem un mic pește într-un ocean nesfârșit. Sunt foarte multe trupe și foarte mulți artiști ce se luptă pentru public și în momentul în care ești pe cont propriu, fără să ai pe cineva în spate care să te ajute să îți aduci muzica la urechile ascultătorilor simți adesea că muncești în zadar. Știm însă că, dacă oamenilor le place ce aud din direcția noastră, încet dar sigur, vor veni multe oportunități.

7. Care este melodia preferată compusă?

Aici probabil că răspunsul diferă de la membru la membru. Pentru mine (Bazi) piesa preferată este, de cele mai multe ori, ultima pe care o scriu. Și cum avem multe alte piese pe care urmează să le publicăm, dacă gusturile noastre se dovedesc a fi relevante pentru public, înseamnă că ce e mai bun abia acum urmează.

8. Cine compune versurile și cât timp durează, de obicei, producerea și lansarea videoclipului?

Poetul nostru de serviciu este Bazi (vocalul). Legat de videoclipuri, lucrurile merg mai lent decât ne-am dori cu toții pentru că, momentan, ne ocupăm de ele în timpul nostru liber, dispunând de resurse limitate. Adesea fragmentăm zilele în care filmăm, iar editarea se face în momentele moarte ale anumitor studio-uri video. Cu toate acestea, sperăm că pe viitor vom reuși să ne mișcăm din ce în ce mai rapid, lansând videoclipuri din ce în ce mai interesante.

9. V-ați gândit să faceți cover-uri la alte melodii celebre?

Venim de acolo. Discutam la prima întrebare de planul inițial – Planul A, dacă putem spune așa. La acel moment am cântat și coveruri ce ne-au ajutat să progresăm, însă dorința noastră a fost mereu să transpunem în muzică propria viziune artistică. Acum considerăm că suntem pregătiți să facem asta și momentan ne concentrăm toate eforturile în această direcție.

10. Unde vă putem asculta melodiile?

În primul rând pe canalul nostru de YouTube și pe pagina noastră de Facebook. Încercăm, de asemenea, să colaborăm cu diverse posturi de radio online tinere, ca și noi, așa că fiți pe fază.

11. Cum vi s-ar părea ideea de a face o coreografie pe una dintre melodiile compuse sau care urmează să fie compuse?

Ar fi amuzant pentru privitori, căci e clar faptul că nu suntem cei mai buni dansatori. Cu toate acestea, acceptăm orice provocare, așa că nu este exclus ca în următorul clip să vedeți o mică parte de coregrafie. Rămâne apoi să vedem dacă va fi prima și ultima sau dacă mai e loc de alte mișcări pe viitor.

12. Unde vă vedeți peste 3 ani?

Peste 3 ani ne dorim să fim pe scenă la un festival mare precum Summer Well.

11758909_921114681267974_1596794013_nSursă poze: arhivă personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.