10.9 C
Bucharest
marți, octombrie 20, 2020
Acasă BREAKING NEWS Un licean a identificat o eroare în baza de date a NASA!

Un licean a identificat o eroare în baza de date a NASA!

baza de date a NASA
Un licean a identificat o eroare în baza de date a NASA ! Miles Soloman, un elev de 17 ani de la Tapton School din Sheffield, Marea Britanie, a observat o eroare în datele înregistrate de Stația Spațială Internațională.

Adolescentul lucra la proiectul TimPix, proiect prin intermediul căruia britanici au acces la datele de pe Stația Spațială înregistrate de detectorii de radiații din timpul misiunii astronautului britanic Tim Peake.

Astronautul a luat parte de la proiect menit sa analizeze impactul pe care il au radiațiile din spațiu asupra oamenilor. Acest radiații captate de detectorii Stației Spatiale sunt analizate, iar ulterior datele sunt trimise către Pamant.

Așadar, Miles si colegii sau au avut acces la toate aceste măsuratori, pentru a putea studia în mod practic o bază mare de date știintifice. Toate datele erau furnizate într-un fișier Excel gigant.

Miles a remarcat un fenomen tare dubios analizând măsurătorile în funcție de nivelul de energie al acestora. În loc de energie 0, nivelul scăzut de radiații era notat cu -1, adică energie negativă, care în mod firesc reprezenta o eroare în ceea ce privește stocarea și persistența datelor în baza de date a NASA.

Miles si profesorul său de fizica au expediat imediat un mesaj către NASA, pentru a-i anunța pe aceștia în legătură cu eroarea descoperită, relatează Science Alert.

Experții de la NASA le-au multumit pentru sesizare lui Miles și profesorului său. Ei au precizat că eroarea apăruse si în trecut, dar au crezut ca a fost remediată între timp.

Sursă info și info: yoda.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here