„UN at 72” – 24 octombrie – 72 de ani ONU

0
83

Ce înseamnă pentru tine 24 octombrie? Pentru statele membre ale Organizației Națiunilor Unite, 24 octombrie înseamnă celebrarea păcii mondiale, a drepturilor omului, a dezvoltării durabile și sustenabile a omenirii, a cooperării internațioanle, a unității mondiale.

În 1971, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care declara că „Ziua internațională a Națiunilor Unite” trebuie să fie o zi de sărbătoare și a recomandat că ar trebui să fie considerată ca o sărbătoare a Națiunilor Unite de către toate statele membre, anume 24 octombrie.

Știai că și în România se sărbătoresc toate acestea? Asociația Tineretul ONU din România, filiala București, ca susținător devotat în promovarea valorilor și obiectivelor ONU, are plăcerea de a vă invita la evenimentul „UN at 72” pentru a celebra împlinirea a 72 de ani ONU, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și SNSPA.

Evenimentul va avea loc marți, , 24 octombrie 2017, ora 15.00 la SNSPA – Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Evenimentul va fi încununat cu onorabila prezență a invitaților noștri:


• Vlad Drăguș, Președinte al Asociației Tineretul ONU din România-moderator
• Domnul Dan Neculăescu – Secretar de Stat al Ministerului Afacerilor Externe
• Domnul Remus Pricopie – Rector SNSPA- SDG 4 – Quality Education
• E.S, Domnul Pieter Bult – Reprezentant Permanent UNICEF – TBC
• Vlad Măcelaru și Ioana Covei – Delegații de Tineret ai României la ONU, mandat 2017-2018


Celebrarea zilei ONU în acest an are o importanță sporită pentru România, având în vedere că acest eveniment se înscrie în Campania de promovare a candidaturii pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU în intervalul 2020-2021 (https://www.mae.ro/node/42018).

Pentru participare, te rugăm să completezi următorul formular:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdK-hZZi_ybHCQIs70tW8hMgzfDAu9x2oYkYao0eKEtWsH-FQ/viewform?usp=sf_link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.