UberPOOL: mai multe persoane vor putea împărți o cursă

0
134
UberPOOL: mai multe persoane vor putea împărți o cursă

UberPOOL: mai multe persoane vor putea împărți o cursă.

Proiectul se vrea a fi lansat în România în 2018 pentru a reduce cu o treime traficul din București

Uber vrea să lanseze serviciul Eats de livrare de mâncare. Iar, în 2018, își propune să lanseze în București UberPOOL, serviciul care permite unei curse să fie împărțită de mai multe persoane. Nicoleta Schroeder, manager al companiei pe piața locală spune și că ar vrea ca Uber să fie clar reglementată, cum se întâmplă în tot mai multe țări europene. Astfel, oricine vrea să devină șofer-partener să poată face ușor acest lucru.

În România Uber a tot crescut. Anul trecut au fost adăugate trei orașe noi, iar numărul de useri s-a triplat. Astfel, în România, Uber este prezent în București, Cluj, Brașov și Timișoara.

București ar urma să fie primul oraș din Europa Centrală și de Est unde se va lansa serviciul uberPOOL. Orașul este ideal inițiativei pentru că este extrem de aglomerat. Lansarea este estimată în 12 sau 18 luni. „Angajamentul nostru este ca până în 2020 să reducem traficul din București cu o treime”, spune șefa Uber.

Întrebată de modul în care este asigurat un pasager care pățește ceva în timpul unei curse Uber, șefa pentru România a spus că există o asigurare separată furnizată de Uber. În cazul în care asigurarea șoferului nu acoperă incidentul, astfel utilizatorul este asigurat în orice cursă.

Despre cadrul legal în care lucrează șoferii Uber, Nicoleta Schroeder spune că fiecare trebuie să aibă o entitate juridica.  Așa există transparență în legătură cu taxele și cu facturile fiscale. Șoferii nu au nicio licență de transport fiindcă nu sunt nici taximestriști,  nici nu fac parte din transportul public. „Este o aplicație închisă, nu poți chema o mașină făcându-i cu mâna pe stradă”.

Sursă: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.