uberAIR

uberAIR, serviciu cu vehicule aeriene urbane fără pilot

UBER a anunțat la Lisabona, în cadrul WebSummit, semnarea unui acord de colaborare cu NASA (Space Act Agreement) pentru a dezvolta împreună Sisteme Aeriene fără Pilot (Unmanned Aerial Systems – UAS) și tehnologie pentru Managementul Traficului fără Pilot (Unmanned Traffic Management – UTM).

Acestea vor permite manevrarea în siguranță la altitudini mici în mediul urban a unor vehicule aeriene silențioase fără pilot. “Acest Acord de Spațiu deschide drumul unor viitoare colaborări între UBER și NASA pentru dezvoltarea următoarei generații de tehnologie aerospațială. Îndeplinirea acestui lucru în condiții sigure și eficiente va necesita o schimbare fundamentală în managementul tehnologiei aeriene. Experiența UBER în ceea ce privește ingineria software și experiența în domeniul aerian de zeci de ani a NASA reprezintă un pas în față foarte important pentru uberELEVATE”, precizează Jeff Holden, UBER Chief Product Officer.

Când și unde va fi testat uberAIR?

UBER își propune să înceapă testarea uberAIR în Dallas, Los Angeles și Dubai până în 2020. Acesta este primul parteneriat dintre UBER și o agenție guvernamentală federală care urmărește dezvoltarea unei rețele urbane de ridesharing aerian la nivel global.

Parteneriatul dintre UBER și NASA va juca un rol important în crearea unei noi piețe de servicii de mobilitate aeriană urbană. Acest parteneriat face parte din iniţiativa Unmanned Traffic Management (UTM) a NASA, în care sunt implicaţi mai mulți parteneri din mediul public, universitar și privat.

 Legea Națională pentru Aeronautică și Spațiu oferă NASA autoritatea unică de a încheia acorduri spațiale (Space Act Agreements) cu parteneri pentru a dezvolta obiectivele și misiunea programului NASA.  În cadrul acestui acord, UBER se va alătura altor parteneri din industrie care lucrează cu NASA la dezvoltarea unor noi concepte și tehnologii care vor permite manevrarea în siguranță a aeronavelor de tip UAS, de joasă altitudine. Contribuția UBER se va axa pe dezvoltarea și testarea de tehnologii pentru operațiuni aeriene urbane.

UberELEVATE este programul UBER de cercetare si dezvoltare de tehnologie în domeniul transportului aerian.

UBER a dat publicității în premieră imagini cu prototipul uberAIR și un video cu o simulare de cursă aeriană. Imaginile și video-ul sunt disponibile pentru a fi descărcate AICI.

Până la introducerea uberAIR în România, însă, așteptăm ca în 2018 să putem beneficia de uberPOOL. Citește mai mult despre subiect AICI.

Surse: www.comunic.ro,www.uber.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here