UBB Fest – Escape the present, Go back to the future

0
281
UBB Fest

O organizație non-guvernamentala care de 24 ani se luptă pentru crearea unui mediu universitar plăcut și reprezintă interesele legitime ale studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), Organizația Studenților Univerisății Babeș-Bolyai (OSUBB), organizează anual 6 proiecte cu impact în tânăra comunitate clujeană, și nu numai, printre care și UBB Fest.

UBB Fest, ajuns la a 9-a ediție, este singurul festival la nivel de universitate ce îmbină latura culturală cu cea sportivă și profesională. Sau, cum ar zice voluntarii și participanții de la fostele ediții, ,,UBB Fest este mai mult decât un festival studențesc, este ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte.”

În anii anteriori, în care pandemia nu era un impediment, studenții și nu numai, erau invitați gratuit la diferite evenimente, fie ele concursuri de role, bmx, skateboard sau diferite workshop-uri de desenat în cafea, de tatuaje cu henna sau traininguri de orientare în carieră. Ei bine, în contextul Pandemiei de coronavirus, organizatorii au găsit soluția pentru a îmbina utilul cu plăcutul, astfel că ediția de anul acesta va fi una hibridă, atât cu evenimente fizice, cât și interviuri, cursuri, training-uri și nu numai, în format online.

Deschiderea evenimentului va avea loc luni, 10 mai, live pe pagina de Facebook UBB Fest, urmând ca până în data de 19 mai să aibe loc toate evenimentele propuse.

Printre aceste evenimente fizice, se numără: Campionate de Cso-Cso și Fotbal, Beach Volei, Tenis cu piciorul, Workshopuri de pictat pe ceramică, Atelier de desen/pictură, Workshop de Dans, Tatuaje cu Henna, Seară de Teatru, Expoziție de artă, Escape Room, Paint Ball, Scările Fericirii.

Printre evenimentele online, de asemenea, se numără: Training Climate Change, Sesiune de Q&A cu Simona Amânar (Gimnastă), Interviuri: Lucia Moțoc (artistă), DJ Shiver, Google România, Corupția în rândul judecătorilor, Curs lucrători de tineret cu Marc Paul, Quiz Night, Boardgames, Competiție de Construit pe Minecraft, Zumba Online, Campionate de LoL și CS:GO, Valorant.

Pe pagina de Instagram a evenimentului, @ubb.fest, sunt deja în desfășurare 2 Giveaway-uri și mai urmează și pe pagina de Facebook, unde sunteți încurajați să vă înscrieți.

Dacă vă aflați în Cluj în perioada desfășurării festivalului, sunteți invitați să urmăriți paginile de Social Media ale acestuia pentru a afla programul și să participați atât la evenimentele fizice, cât și la cele online.