TVR riscă să nu transmită EURO 2016 și Olimpiada din cauza datoriilor de 14,5 milioane €

European Broadcasting Union, cea mai mare asociație a televiziunilor publice din lume, i-a retras Televiziunii Române (TVR) calitatea de membru ca urmare a neplății unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elvețieni (aproximativ 14.5 milioane euro).

Datoriile postului public de televiziune pun în pericol transmiterea celor mai mari competiții sportive de anul acesta, respectiv EURO 2016 și Olimpiada de la Rio din Brazilia.Olimpiada de la Rio de Janeiro din Brazilia 2016

„TVR pierde dreptul asupra unor competiții sportive care sunt contractate. Cele mai importante competiții pe care TVR nu le-ar mai putea transmite sunt Rio 2016 și Campionatul European, unde EBU nu mai are drepturile, pentru ca le-a vândut unei firme”, a declarat Irina Radu, fost președinte interimar TVR.

Vezi și: România exclusă de la Eurovision 2016

Întrebat dacă vor mai fi și alte evenimente care nu vor fi transmise de TVR precum Campionatul European de Fotbal, Dan Suciu, purtatorul de cuvânt al Guvernului, a explicat că Guvernul nu are mandat sa lucreze acum „în ceea ce înseamnă reformarea structurii publice din televiziune„.

În ceea ce privește demersurile EBU de a elimina TVR din organizație, consecințele vor fi, potrivit lui Gigel Știrbu, excluderea din toate organismele asociative de televiziune și radio la nivel european.

„Nu vom mai putea retransmite anumite activități sportive, culturale sau de altă natură. Cu alte cuvinte, TVR va sucomba iar România va fi singura țara europeană care va fi în această situație”, a precizat fostul ministru.

Surse foto: nowgrenada.com, theempresshotel.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here