THE FRESH – WALDECK – Rio Grande Romania Tour – BUCUREȘTI

0
407

Waldeck respectă tradiția ultimelor două primăveri și sosește la București pe 8 mai, în cadrul turneului de promovare ”Rio Grande”, susținut de The Fresh.

Artistul vienez urcă însoțit de trupa sa pe scena The Ark, pentru a oferi un spectacol parcă desprins dintr-un film western desfășurat la frontiera dintre Mexic și California. Pe lângă ritmurile electro-swing de care ne-am îndrăgostit dansând pe ”Memories” sau  ”Get up, Carmen”,  Waldeck  pregătește o selecție blues cu trompete de Mariachi, asezonată cu dub, electro și trip-hop, conturând personalitatea noului album ”Rio Grande”, lansat în ianuarie 2015.

Trupei Waldeck i se vor alătura pe 8 mai la The Ark proiectul local Nopame Live, un amalgam nu-disco și afro-funk, precum și DJ Cristian Gherghely. Biletele pot fi achiziționate în avans din rețelele Myticket.ro, Eventim.ro, Iabilet.ro și Tomtix.ro, la prețul de 40 de lei și la intrare la prețul de 50 de lei, începând cu ora 22:00.

WALDECK

(Dope Noire Records)

www.facebook.com/OfficialWaldeck
http://www.waldeck.at/
https://soundcloud.com/waldeck-official

Klaus Waldeck începe să se exprime prin muzică la vârsta de 6 ani la Viena, orașul său natal, în cadrul primelor lecții de pian. El este însă nevoit să ia o pauză la cincisprezece ani când distruge un pian Bechstein în timpul acordajului. Chiar dacă prima lui dragoste rămâne muzica, Waldeck urmează facultatea de Drept, devenind avocat în drepturi de autor. Un caz important în care un artist este acuzat de plagiat îi atrage atenția lui Waldeck, amintindu-i de pasiunea sa pentru muzică, moment în care realizează că își dorește să creeze o melodie unică.

La scurt timp după decizia de a renunța la avocatură, Klaus Waldeck se mută cu toate echipamentele sale de muzică electronică la Londra, unde se întâlnește cu viitorii săi colegi de formație, Joy Malcolm, ex- Incognito, și Brian Amos, cu diverse proiecte la activ, cum ar fi Pressure Drop. În 1996, Waldeck revine la Viena pentru a produce ”Northern Lights”, câștigând rapid atenția publicului internațional cu cel mai mare hit al său, ”Aquarius”. Urmează în 1998 lansarea albumului complet ”Ballance of the Force” și, după un an, versiunea sa remixată. Waldeck  continuă să producă materiale discografice ca ”The Night Garden Reflowered”, ”Northern lights” și ”This Isn’t Maybe” la Viena, alegând să se poziționeze ca un artist de electro swing, dub și western.

În 2007, el lansează albumul „Ballroom Stories”, vândut în peste 100.000 de copii și dezvoltat alături de interpreta austriacă Zeebee. Un alt proiect reușit al lui Waldeck este grupul Saint Privat, creat împreună cu Valérie Sajdik în 2002, cu care a lansat primul album, intitulat ”Riviera” în 2004. După o pauză prelungită, Waldeck revine în acest an cu al patrulea album, „Rio Grande”. Stilul său occidental cu ritmuri blues, dub și influențe din Caraibe se întâlnește cu trompete pasionale specifice cântăreților Mariachi, acompaniate de un suport vocal inconfundabil, format din Zeebee și protejata lui Moby, Joy Malcolm.

NOPAME [LIVE]

https://soundcloud.com/nopame
https://www.facebook.com/nopameband

NOPAME, definit prin Paolo Profeti, Cristian Melak, Norbert Halmagyi și Charlie Boy, este un proiect care s-a născut în iarna anului 2013 printr-un jam de percuții având ca bază de muzica electronică. Nopame a devenit astăzi o fuziune între muzica electronică, genul Nu Disco mai exact, cu ritmuri live tropicale, influențe de jazz și funk prezentate sub formă de mix, suprapusă cu percuții și saxofon live. Pe scurt, este o muzică elegantă care redă o stare de libertate, foarte persuasivă la dans.

LINEUP:

WALDECK full band LIVE
NOPAME LIVE
Cristian Gherghely

BILETE:

 • În avans – 40 de lei
 • La intrare – 50 de lei
 • Biletele sunt disponibile în rețelele Myticket.ro, Eventim.ro, Iabilet.ro și Tomtix.ro.

  DETALII:

  DATA: Vineri, 8 mai 2015
  ORA: 22:00
  LOCAȚIE: The Ark
  ADRESĂ: Strada Uranus nr.150

  LINK EVENIMENT FACEBOOK:
  https://www.facebook.com/events/738934562892575/

  ACCESUL ESTE STRICT INTERZIS PERSOANELOR SUB 18 ANI!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.