Turismul, afectat de pandemie? POVEȘTI, OAMENI, LIBERTATE

0
414

Cu toții știm că această pandemie a distrus planurile multor persoane de afaceri, mai ales în ceea ce privește turismul. Așa că, dragă cititorule IQool, în cele din urmă am să îți prezint un interviu cu Sanda Eleonora Cojocaru. 

 

Sanda Eleonora Cojocaru împreună cu soțul ei, administrează Complexul Turistic Casa Varvara din Somova, Tulcea-https://www.casa-varvara.ro/ro/casa-varvara

Complexul fiind o locație autentică, în care turismul poate fii un buen retiro pentru iubitorii de liniște.

  • Cum a fost perioada aceasta pentru voi?

Perioada pandemiei, pentru noi nu a fost un blestem, ci a fost o binecuvântare. În această perioadă, am avut timp să ne apropiem mai mult de ideea de origine de la care am pornit cu această pensiune. Am vrut să fie un loc în care omul să găsească aproape un mediu care să îi aducă aminte de familie, de întoarcerea la rădăcini. Am avut timp să medităm asupra conceptului, pe care am vrut să îl punem în picioare și împreună toți 4, pentru că eram tot timpul izolați la domiciliu, ne-am bucurat de frumusețea acestui complex.

  • Cum ați făcut față? Clienții au amânat sau au vrut banii înapoi?

S-a amânat în proporție de 98%. Ceea ce nu s-a anulat au fost acele câteva rezervării care deja oamenii își cumpărase biletele de avion o dată cu pachetul la Complexul Turistic Varvara. Să spunem că au mai rămas 5/6 rezervări neanulate, în rest absolut totul s-a anulat. Noi am ales să trimitem banii înapoi de la prima, până la ultima rezervare anulată. 
  • Crezi că această pandemie a afectat turismul?

Faptul că eram activi nu a însemnat că după nu am mai făcut nimic, dimpotrivă, ne-am reinventat și am făcut lucruri de care nici nu credeam că o să le facem. Am început și am terminat noi proiecte, mici proiecte, care erau în planul de deschiderea noului sezon. Inițial am crezut că vom fi afectați și că v-a fi un sezon compromis, chiar ne gândisem că probabil pentru noi v-a fi un an de pauză și nu doar cu părere de rău ne uitam și cu un ochi pozitiv asupra acestui fapt.

  • Cum este în prezent? Cum vedeți viitorul?

În prezent suntem optimiști, ca să nu spunem foarte optimiști, pentru că o dată cu redeschiderea turismului în scop recreativ, telefoanele au început să sune fără oprire. Au fost zile când a fost record, am luat 11 rezervări într-o zi, ceea ce este foarte mult. În mod normal mergeam pe o medie de 2/3 rezervări…pe întregul sezon. Oamenii ne arată că sunt dornici să se reîntoarcă la normalitate, vedeam această dorință, dar totodată vedem și o conștientizare a riscului. Dacă odată se intră aproape cu superficialitate nevăzând și nebăgând în seamă ceea ce îi înconjoară, acum îi vedem foarte atenți și foarte bucuroși.

  •  Ai încuraja vacanțele în România și turismul în această perioadă dificilă?

Bineînțeles că da. Omul înainte să plece înafară trebuie să-și cunoască propria țara și noi chiar avem o țară frumoasă și pitorească care merită să fie explorată și cunoscută. Adesea primim turiști din România care rămân uimiți de ceea ce găsesc în această zonă a României, în Dobrogea, care este o zonă particulară, o zonă frumoasă. 

 

DESPRE TURIȘTI:

Cum de ați ales să veniți în această perioadă?

De cele mai multe ori avem nevoie să ne reîntoarcem la natură. După toată această viață tumultoasă, pe care o trăim cu toții și mai ales în pandemie, stând cât mai apropiați în casă cu familiile, ajungi la un moment dat să vrei să ieși undeva într-un loc unde să te redescoperi.

Ce v-a făcut să alegeți Complexul Turistic Varvara?

Am ales acest loc tocmai din perspectiva că aduce simbioza perfectă între satu pescăresc și totuși condițiile moderne pe care orice turist le caută atunci când alege o locație ca să își petreacă un concediu sau un weekend.