Cunoscut mai ales prin „Câinele japonez”, Tudor Jurgiu pregătește un curs experimental pentru viitorii regizori de la Facultatea de Arte, unde se va afla în curând ca profesor-invitat. Încredințat că filmele nu sunt doar un vehicul pentru mesaj, el încearcă să–și împărtășească opinia despre construcția unei povești cinematografice, de-a lungul unui semestru.

Atelierele sale, mult așteptate de către studenți, vor începe la sfârșitul lui februarie. Tudor Jurgiu este unul dintre cei mai reprezentativi regizori ai ultimei generații, talentul său fiind recunoscut încă de la primele scurt metraje. „Nunta lui Oli” a fost recompensat cu premiul Cel mai bun scurt metraj, la  Leeds – UK și cu Cel mai bun scurt metraj la Gala Premiilor Gopo – 2010, iar scurt metrajul „În acvariu” a luat premiul trei în secțiunea Cinefondation a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (2013).

Însă cea mai cunoscută creație a sa este „Câinele Japonez”, debutul în lung-metraj, film selectat la Salonic, Varșovia, Mumbai, Istanbul, propus, de asemenea, să reprezinte România la premiile Oscar pentru anul 2015.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here