cea mai bună apă plată

Tu știi ce bei? Află care e cea mai bună apă plată! Vine vara, temperaturile cresc, nevoia noastră de hidratare este din ce în ce mai mare. Medicii recomandă consumarea a cel puțin 2 litri de lichide zilnic, mai ales în zilele călduroase și, pentru sănătatea noastră, ar trebui să le urmăm sfatul. Corpul nostru are în componență 75% apă; de aceea, ar trebui să bem zilnic între 8 și 10 pahare de apă pe zi.

În zilele călduroase, apa nu lipsește din gențile noastre, indiferent unde suntem. Lipsa de oxigen din aer este cea care ne face să ne fie mereu sete.

Cum alegem cea mai bună apă plată?

  • apa minerală plată la sticlă fumurie este considerată cea mai bună; mare atenție cu apa din bidoanele de plastic, deoarece trebuie ținută departe de soare și căldură! Se pare că păstrarea apei în bidoane de plastic îi modifică proprietățile;
  • apa trebuie să aibă un număr cât mai mic de nitrați. Nitrații sunt substanțe toxice care suferă modificări în timp și care duc la afecțiuni grave, precum tulburări respiratorii. Cea mai bună apă plată este cea care are concentrația de nitrați de sub 0.5 mg/litru. 
  • cantitatea de reziduuri din apă trebuie să fie cât mai mică, sub 500 mg/litru pentru a putea fi consumate fără grijă.

Cei mai mulți dintre noi nu consumă apă de la chiuvetă, neavând încredere că este sănătoasă. De aceea, cumpărăm apa din comerț, îmbuteliată, cu speranța că este mai curată, cu mai puține bacterii decât cea de la chiuvetă. Așa să fie oare?

Prețurile apelor plate din comerț variază de la 70 de bani la 10 lei pentru 2 litri. Însă nu mereu ce e mai scump e și mai bun.

19 sortimente de apă din comerț au fost supuse unui test. În tabelul de mai jos puteți vedea rezultatele, care sunt catastrofale. Doar 8 sortimente pot fi consumate fără a afecta negativ organismul.

Interpretarea tabelului următor:

  • la temperatura de 22 de grade Celsius, apa nu trebuie să conțină peste 100 de microorganisme;
  • la temperatura de 37 de grade Celsius, apa nu trebuie să depășească 20 de microorganisme.

cea mai bună apă plată

Vine vara, consumă cât mai multe lichide! Și nu uita: atenție la apa pe care o bei!

Surse info: diete-sanatoase.ro, adevarul.ro

Surse foto: efemeride.ro, meritocratia.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here