Zi de zi, aud diverse persoane care critică România în ultimul hal. Cele mai comune exemple sunt următoarele:

1) România e o țară de nimic.

2) Guvernul e incompetent, din cauza lui se duce România de râpă.

3) Românii n-au ambiție.

4) În România n-ai cum să dezvolți un viitor și n-ai cum să faci bani.

5) Plec în Occident că acolo o să reușesc, aici nimic nu merge.

Romania_024

Aș vrea să le reamintesc tuturor celor cu astfel de impresii că majoritatea nu sunt deloc o mândrie pentru niciun fel de țară. Cei mai mulți care au aceste opinii sunt oamenii care nu folosesc coșurile de gunoi de pe stradă, cei care merg cu RATB-ul fără bilet, cei care fac grătare și lasă un dezastru în urmă sau cei care evită să plătească orice fel de contribuție statului. Acestea sunt persoanele care ajung în alte țări europene și le laudă când se întorc, dar nu-și amintesc nicio clipă că și ei au contribuit la declinul societății.

Eu încă, sincer, cred că în România avem oameni de valoare. Oameni care nu măsoara calitatea vieții în bani, ci în adevărate reușite care să le aducă zâmbetul pe buze la bătrânețe. Încă am încredere că există români cu potențial care strâng din dinți și preferă să se zbată pentru adevăratele lor pasiuni, în loc sa devină sclavii străinilor.

Doresc să felicit prin intermediul acestui articol:

– agenții de salubritate care adună gunoaiele așa zișilor intelectuali.

-profesorii plătiți cu sume infime, care luptă să schimbe viitoarele generații și să curețe influențele părinților care nu știu să ofere educație propriilor copii.

-medicii rezidenți care pentru 800 RON pe lună salvează viețile celor care spun că plătesc în zadar contribuția CAS.

Mulți dintre cei plecați peste hotare acum, cred despre noi, că am rămas să “stingem lumina” aici, pentru că altceva nu mai e de făcut. Însă, noi credem că încă sunt multe lumini de aprins.

Eu vreau să pun România pe harta succesului. Sunt convinsă că noi cei rămași vom reuși să facem asta. Dar doar împreună o vom putea menține acolo. Tu poti! România poate! 

 

Redactor colaborator: Andra Ionescu/desprejoburi.com

Foto: ebrd.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here