Propun să dăm puțin timpul înapoi, să facem un exercițiu de memorie și să ne amintim perioada anilor 2000 și ce a însemnat aceasta pentru muzică. Erau vremuri mai simple, mai frumoase, în care muzica se făcea din pură pasiune, iar fiecare cuvânt, fiecare vers și fiecare strofă în parte îți era parcă tatuată în minte. Era imposibil să fii stană de piatră la auzul piesei favorite, când fiecare mușchi al corpului îți spunea că trebuie să lași orice în momentul acela și să simți muzica cum știi tu mai bine. În discoteci (DA, pe atunci se numeau discoteci) nu dădeai de nimeni care să stea jos, oamenii știau să danseze, nu erau constrânși de tot felul prejudecăți și alte baliverne. În ziua de azi, situația e puțin diferită. Văd destule persoane în club care stau pe canapele sau la bar cu un pahar de bere/vodka/suc, care privesc, analizează, meditează la… nemurirea sufletului probabil, crezând că acest aer misterios, ușor creepy, îi face să pară „cool”. Vă sugerez o trecere în revistă a celor mai cunoscute și îndrăgite piese ale anilor 2000 și astfel, cu ajutorul acestui flashback, sper să retrăim momentele de vârf ale copilăriei noastre.

10. Akcent. Mihai, Adi, Sorin și Marius au alcătuit până nu de mult trupa Akcent. Îmi amintesc că am făcut parte dintr-un fan club de-al lor în tinerețea mea. Băieți chipeși, voci pe măsură, nu văd de ce i-am uita!

9. Bambi. Nu există fată/băiat care să nu relaționeze cu suferința pe care o simt fetele. Nu mai conta culoarea ochilor… verzi, albaștri, important era că înțelegeai ceea ce simt și fredonai melodia până la epuizare. Dați-i un play!

8. Angels. DA! Așa-s băieții! Iar noi fetelor știm asta. Mă întreb câți fani a avut trupa Angels în rândul băieților după ce a fost lansată melodia. Clar nu era una dintre preferatele voastre, băieți, însă all in all era o melodie pe care noi o savuram! Girls, one more time, from the beginning!

7. A.S.I.A. Fetele de la ASIA erau niște romantice incurabile. Te copleșeau cu iubirea și optimismul lor. Un val de energie pozitivă de care aveam nevoie cu toții! Să ne amintim!

6. Valahia. Cele două mari probleme ale voastre, băieți: banii și fetele! Într-un final, o să ajungeți voi la un consens. Până atunci, vă stă la dispoziție această melodie!

5. Animal X. Cine nu a încercat măcar o dată mișcările de breakdance ale celor de la Animal X, nu știe ce a pierdut. Era o dovadă de abilitate, de îndemânare, iar melodiile lor erau bine cunoscute de noi toți.

4. Body and Soul. Acești băieți surprind foarte bine universul fiecăruia dintre voi. Că tot se apropie vara, eu spun că e bine să vă antrenați puțin cu această melodie.

3. N&D. Dacă persoana despre care se vorbește în această melodie a dat totul uitării, ei bine, noi nu o să facem aceeași greșeală. Îmi amintesc cu mare drag melodiile lor și ce reacție strârneau în mine când le auzeam.

2. 3 Sud Est. Despre asta vorbim și noi aici: despre amintiri! Iar ei ocupă o mică parte din acele amintiri și cum-necum au rămas până în ziua de astăzi o trupă pe placul multora.

1. Andre. Nu știu de voi, dar pentru mine a fost prima trupă căreia îi știam melodiile pe din afară, prima casetă cumpărată a fost a lor, primul concert la care m-am furișat fără să știe părinții a fost tot al lor. Nu o să uit acele momente prea ușor.

Bipiri Bapiri Boo, asta a fost totul!