miercuri, noiembrie 29, 2023
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăConcerte si muzicăTrupa sud-coreeană History și-a creat propria istorie la București

Trupa sud-coreeană History și-a creat propria istorie la București

Sâmbătă, 27 februarie 2016, un nou concert K-pop a făcut istorie în amfiteatrul de la Palatul Copiilor, din București. Veniți pentru prima dată în România, trupa sud-coreeană History a cucerit inimile a sute de fani prezenți în sală cu talentul, carisma și surprizele pregătite acestora.

Pentru al treilea an consecutiv, Kompas Events, în parteneriat cu Mall 4 Art și Centrul de Studii Româno – Coreene (CSRK), au adus la București o nouă trupă de băieți, History, care aveau să ofere spectatorilor o seară de neuitat. Accesul fanilor în sală a început cu ora 18:00, iar în deschiderea concertului, ora 19:00, au cântat și dansat Andra Asan, Pureun Narae și Radical G.NO.

Numele formației History provine de la două cuvinte alăturate: ,,his” + ,,story”, în traducere: povestea unui bărbat, care își spune propria istorie prin intermediul muzicii. Trupa este alcătuită din cinci membri: Song Kyungil (송경일), Na Dokyun (나도균), Kim Sihyoung (김시형), Kim Jaeho (김재호) și Jang Yijeong (장이정), care au debutat în 2013 cu melodia Dreamer, bucurându-se de o ascensiune rapidă a popularității atât în Coreea, cât și în afară.

Anul acesta, trupa și-a început turul european, trecând pe listă Helsinki, Londra, Paris și București. Pentru că foarte mulți fani din România și-au exprimat dorința de a-i vedea, două categorii de bilete au fost sold-out la doar cinci minute de la punerea lor în vânzare, fiind o surpriză foarte mare pentru organizatori, dar și pentru ceilalți fani, care nu au avut încă șansa să își cumpere biletul dorit.

DSC_0039

Dar nu vă pierdeți speranța, deoarece membrii trupei au fost foarte impresionați de numărul mare de fani, susținerea și căldura cu care au fost primiți și au spus că își doresc să revină în București, pentru a susține un alt concert de senzație. Ba chiar au mai adăugat că nu știau că la noi în țară există un număr atât de mare de fani care le apreciază muzica.

12799017_1018624251541274_1037526038077347936_n

Când a urcat pe scenă, trupa și-a suprins fanii întâmpinându-i cu ,,Bună seara!”, ,,Vă iubesc!” și ,,Mulțumesc!”, iar melodia cu care au deschis concertul a fost Dreamer. Pe tot parcursul lui, cântăreții au interacționat în mod constant cu fanii aflați lângă scenă, dar și cu cei din spate. La un moment dat, liderul formației, Song Kyungil, a acordat un moment de atenție fanilor aflați în locurile din spate ale amfiteatrului, cu care nu a putut interacționa atât de mult precum și-ar fi dorit, așa cum a făcut cu cei aflați mai în față. O altă surpriză a fost când un alt membru, Yijeong, a coborât de pe scenă și a mers în sală printre fani, cântând împreună cu ei.

Pentru că au sosit în țară cu două zile înainte de concert, în ziua liberă rămasă, doi dintre membri au mers să viziteze câteva locuri din oraș (Casa Poporului, Muzeul Țăranului Român și Castelul Țepeș din București) și au gustat din binecunoscuta mâncare tradițională: sarmale, care, după cum au spus, le-au plăcut foarte mult. În afară de melodiile cântate în grup, membrii au avut pregătit câte un cântec interpretat solo sau în duet, dorind să facă o nouă surpriză fanilor.

Dar momentele plăcute nu au venit numai din partea lor, iar fan-clubul History din România a avut grijă să îi surprindă oferindu-le un tort, mai ales că la începutul lunii februarie a fost și ziua unuia dintre membri: Na DoKyun. Tot atunci, pe partea din spate a scenei, s-a derulat un video special creat de aceștia, cu mesaje video din partea fanilor, care i-au luat prin surprindere pe membrii formației, emoționându-i până la lacrimi. În semn de mulțumire, toți cinci s-au pus în genunchi și au făcut o plecăciune în fața spectatorilor.

Printre cadourile oferite de fani trupei, au fost și două steaguri românești, lăsate pe scenă și purtate de membri pe tot parcursul concertului, precum și un cuplu de ursuleți, care au avut cea mai bună vedere la concert, chiar în partea din spate a scenei.

După concert, fanii norocoși care și-au achiziționat bilete Fan Sign au avut ocazia să se întâlnească personal cu membrii trupei, să vorbească și să dea mâna cu ei, plus câteva poze de grup.

Sursă foto: Kompas Events și arhiva personală

RELATED ARTICLES

Most Popular