Trucuri simple pentru situatii dificile

  0
  1216

  Suntem puși să ne confruntăm cu diverse situații care ne pun răbdarea la încercare, dar niciuna nu se compară cu oamenii. Ne confruntăm zilnic cu atitudinea morocănoasă a șefilor, toanele profesorilor sau a vecinului întotdeauna nemulțumit. Nu știm de fiecare dată cum să reacționăm sau cum să facem față situației, de aceea psihologii au găsit câteva trucuri care ne vor face să ne descurcăm mai ușor pe viitor.

  1. Când vorbești cu o persoană nouă, privește-l direct în ochi. Asta ar putea să-l facă să te placă mai mult.

  images

  2. Nu te stresa. Încercă să extragi părțile interesante sau amuzante din situația îngrijorătoare, care să te motiveze sau să-ți diminueze stresul. Eu una îmi filtrez mereu problemele ca să rămân doar cu ceea ce mă va ajuta și pe viitor. Restul devine istorie.

  Frustrated Businesswoman on Telephone

  3. Deși este greu, păstrează-ți calmul. Atunci când interacționezi cu o persoană nervoasă, încearcă să te stăpânești, cu riscul chiar ca el sau ea să se enerveze și mai tare. Asta îl face să-și regrete mai târziu comportamentul.

  meditate

  4. Este mai ușor decât crezi să obții de la persoane atitudinea dorită. Dacă îi întâmpini fericit și cu un zâmbet larg pe față, îi vei face să-și amintească de tine cu drag, iar la următoarea întâlnire te vor întâmpina la fel.

  happy-friends-lying-down-thumbs-up-5614422

  5. Atunci când ești la interviu pentru un loc de muncă, gândește-te că vorbești cu un prieten. Vei fi mai încrezător și mai puțin emoționat. Și nu uita să păstrezi contactul vizual cu ei permanent. Asta îi poate face pe ei să se intimideze și să îți dea postul dorit ca și hipnotizați. La mine tehnica asta a mers întotdeauna. Și nu numai la un interviu, ci și la examene. Bine, nu înseamnă că te trec sau că îți dau note mari, dar sunt mai puțin aspri decât par la început.

  job interview

  6. Să obții niște favoruri poate fi foarte ușor. Oamenii sunt mai dispuși să accepte să-ți facă un favor dacă îi convingi să-ți accepte un favor mai mic la început. Sau îi poți face să te ajute dacă îi lași să-ți respingă câteva favoruri mari.

  facetoface

  7. Să acționezi încrezător e cheia. Puțini își dau seama de diferența dintre a a fi încrezător sau competent. Oamenii te cred mai ușor dacă acționezi cu încredere.

  descărcare

  8. Atunci când mergi printr-o mulțime, încearcă să te uiți exact spre destinația la care vrei să ajungi. În mod natural, oamenii ți se vor feri din cale când îți vor vedea direcția ochilor.

  stock-footage-new-york-circa-april-crowd-of-people-walking-slow-motion

  9. Nu le da liber dușmanilor să te atace, mai ales la o ședință. Așază-te exact lângă ei. Apropierea dintre voi îl/o va face să-și piardă din curaj.

  Meeting Picture

  10. Atunci când ieși la o primă întâlnire, încercă să-ți duci partenerul sau partenera într-un loc palpitant. În acest fel, te vor păstra în minte ca pe o persoană interesantă și captivantă.

  first-date-300x239