Luna martie aduce trenuri noi pentru metroul bucureștean

0
873
trenuri noi la metrou

Dintre cele opt trenuri noi pregătite de CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) pentru București, două sunt pregătite să intre în circulație, iar alte patru garnituri au fost livrate companiei Metrorex în ultimele luni. Ultima verificare a acestora a fost realizată cu succes după parcurgerea unui set complet de teste dinamice de către specialiștii Metrorex, în cooperare cu reprezentanți ai CAF.

Angajamentul contractual cu operatorul bucureștean a fost respectat de CAF în avans, iar primul metrou a fost preluat de Metrorex înainte de termen, la data de 20 decembrie 2015, deși termenul de livrare al primei garnituri era prevăzut la 16 luni de la semnarea contractului din noiembrie 2014.

„După cum am anunțat, am accelerat calendarul de livrare a celor opt trenuri pentru București. Recepția finală a celor două trenuri s-a efectuat în ultimele două săptămâni, astfel încât ele vor intra în circulație din luna martie. CAF a mai livrat de la începutul anului alte patru garnituri, pentru care se efectuează teste dinamice în cadrul Metrorex”, a declarat Iñaki Barrenechea, CAF Area Manager, responsabil pentru România, într-un comunicat remis B365.ro.

Sub supravegherea oficialilor Metrorex, toate cele opt trenuri au fost deja inspectate la fabrica principală a companiei CAF din Spania.

Noile trenuri au fost achiziționate în baza unui contract în valoare de 47 milioane de euro semnat cu Metrorex în noiembrie 2014, cu finanțare de la Banca Europeană de Investiții.

sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.