marți, decembrie 5, 2023
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleTrenuri directe între Cluj-Napoca și Viena, începând din decembrie 2018

Trenuri directe între Cluj-Napoca și Viena, începând din decembrie 2018

Sfârșitul anului 2018 va fi marcat de apariția a două curse de trenuri directe între Cluj-Napoca și Viena. Acestea vor fi operate de către compania feroviară de stat austriacă Österreichische Bundesbahnen (ÖBB), în colaborare cu CFR Călători și MAV Start, companiile naționale feroviare din România și Ungaria.

Când exact va începe circulația acestora?

Conform site-ului hotnews.ro, trenurile ar urma să intre în circulație pe 9 decembrie 2018. Data coincide cu intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor, care va fi valabil până în decembrie 2019.

Care va fi programul și traseul curselor?

trenuri directe între Cluj-Napoca și Viena
Traseul între capitala Austriei și orașul din Transilvania

Dintre cele două trenuri directe între Cluj-Napoca și Viena, cel din capitala Austriei la ora locală 10:42. El va ajunge la Budapesta la ora locală 13:19, la Oradea la 19:44 și va sosi la 22:35 la Cluj, destinația sa finală.

trenuri directe între Cluj-Napoca și Viena
Traseul dintre Cluj-Napoca și Viena

Plecarea din Cluj va fi la 07:40. Mijlocul de transport se va opri în Oradea la 10:19 și în Budapesta la 14:20. Punctul final al călătoriei, Viena, va fi atins la 17:21.

Indicativele celor 2 trenuri vor fi IR143 pentru cursa venită din Viena și IR144 pentru cea care pleacă de la Cluj. De asemenea, ele vor mai fi cunoscute și sub denumirea „Transilvania”.

Circulația celor două mijloace de transport va fi zilnică.

Erau necesare introducerea celor două trasee directe?

Da, deoarece nu există trenuri directe între orașul din Transilvania și capitala Austriei. Singura opțiune pe care o pot alege călătorii era prin schimbarea trenurilor la Budapesta. Iar cursele directe nocturne București-Viena nu treceau prin nordul Ardealului, ci prin sudul lui. Adică prin Brașov și Sibiu, după care o luau prin Deva și Arad.

Rămâne de văzut cât de mulțumiți vor fi călătorii de condițiile oferite. Sau care vor fi prețurile pentru bilete de pe acest traseu internațional.

surse info: adevarul.ro, cfrcalatori.ro,  facebook.com/unsereOEBB/, hotnews.ro, romania-insider.com

surse foto: adevarul.ro, hotnews.ro

 

 

 

Articolul precedent
Articolul următor
Catalina Murea
Catalina Murea
Prefer să las scrisul să comunice în locul meu. În general nu îmi place să vorbesc despre mine, deoarece consider că interesele mele pot părea mult mai fascinante.
RELATED ARTICLES

Most Popular