Trei documentare pe Netflix despre criminali notorii și infractori

0
637
documentare pe Netflix despre criminali

De cele mai multe ori, atunci când vizionăm filme horror, gândul că acestea nu sunt altceva decât ficțiune, reduce considerabil gradul de frică pe care ni-l inspiră filmul respectiv. Dar ce facem atunci când ficțiunea nu mai există, iar întâmplările sunt reale întru totul și descoperim că realitatea chiar bate filmul? Astfel de povești înfricoșătoare, combinații perfecte ale realității cu inimaginabilul, sunt conturate explicit în cadrul unor documentare pe netflix.com despre criminali.

Netflix pune pe micile ecrane, povești  înspăimântătoare, dar adevărate

În ultimul timp, fascinația publicului pentru documentarele polițiste inspirate din cazuri reale și mai ales pentru cele ce dezvăluie controversatele povești ale unor criminali  în serie, a crescut considerabil. Dat fiind faptul că și numărul acestor documentare a crescut conform cererii, în ultimii doi ani, Netflix a lansat nici mai mult nici mai puțin de cincisprezece  seriale și mini serii bazate pe cazurile unor criminali în serie. Acestea scot la iveală amănunte înfricoșătoare despre modul în care acești criminali au acționat, tragediile victimelor și modul în care membrii familiei lor au făcut față sau nu, tragediei.

Cazurile sunt prezentate, în aceste seriale documentare, prin prisma detectivilor care s-au ocupat de respectivele cazuri, jurnaliștilor care au urmărit îndeaproape firul întâmplărilor, rudelor, uneori chiar și prin viziunea supraviețuitorilor.

Celebrități ce s-au dovedit a fi criminali în serie, infractori de rând și ucigași notorii, sunt principalele subiecte ale următoarelor seriale documentare pe Netflix despre criminali, ce au stârnit interesul a milioane de oameni.

Aaron Hernandez: În mintea unui ucigaș

Mini seria compusă din trei părți s-a lansat pe data de  15 ianuarie 2020 și  analizează atât motivele din spatele crimei comise de fostul star NFL Aaron Hernandez, cât și moartea sa tragică.

De-a lungul celor trei episoade regizate de Geno McDermot, este prezentată povestea surprinzătoare a  jucătorului de fotbal al echipei New England Patriots, Aaron Hernandez, care în anul 2013 i-a luat viața lui Odin Lloyd. Pentru fapta sa, Aaron a fost condamnat la închisoare pe viață. Condamnarea ducând, într-un final, la sinuciderea sportivului. Unul dintre momentele cheie ale acestei mini serii, fiind totodată, detaliul care aduce o justificare a comportamentului acestuia, mai exact sunt clarificate mistere ce țin de viața personală a starului NFL, care de-a lungul timpului, și-a ascuns homosexsualitatea, din cauza tatălui său care era, conform spuselor apropiaților, foarte strict, oferindu-i lui Aaron o educație bazată pe agresivitate.

Un alt punct cheie al acestei mini serii este faptul că, după moartea lui Aaron Hernandez, s-a descoperit faptul că acesta, suferea de encefalopatie cronică traumatică (CTE), adică o serie de traume cauzate de loviturile la cap. Așadar, specialiștii au ajuns la concluzia acțiunile fotbalistului, erau dictate de o boală mentală.

Viața publică, plină de controverse și ilegalități, a starului NFL, a capturat interesul publicului, devenind unul dintre cele mai faimoase documentare despre criminali pe Netflix, într-un timp foarte scurt.

Conversaţii cu un ucigaş: Ted Bundy

Serialul documentar are patru episoade ce prezintă în detaliu povestea a doi jurnaliști care încearcă să afle care este adevărata poveste a lui Ted Bundy, spusă din perspectiva ucigașului însuși. Documentarul este creat de Joe Belinger și a fost făcut după 30 de ani după execuția criminalului.

Acest serial este bazat, în exclusivitatea pe casetele înregistrate cu Ted Bundy, în timpul detenției sale, cu puțin timp înainte ca acesta să fie condamnat la moarte.

Serialul, urmărește îndeaproape povestea lui Bundy, încă din copilărie, până în timpul vieții de adult, moment în care acesta și-a început seria de crime, ucigând femei, alese după un anumit tipar. Deoarece, Ted Bundy , avea tendința de a nuanța detaliile povestite și înregistrate pe casete, munca jurnaliștilor a fost îngreunată, fapt ce i-a făcut pe aceștia să cerceteze în detaliu cazul acestui criminal în serie. Totodată, serialul a scos în evidență slaba pregătire a oamenilor legii din acea vreme, cu precădere a celor care l-au avut în custodie pe Bundy. Acest lucru fiind dovedit de faptul că Ted a reușit să evadeze cu ușurință din detenție de două ori.

Acesta este unul dintre cele mai populare serii documentare despre criminali pe Netflix, iar ca urmare a popularității acestei povești, a fost realizat și un film, creat din perspectiva iubitei criminalului în serie, Liz (jucată de actrița Lily Collins), Ted Bundy fiind interpretat de Zac Efron.

Confesiunile unui ucigaș

Serialul documentar împărțit în șase episoade, prezintă povestea lui Henry Lee Lucas, care a fost învinuit de uciderea a peste 200 de femei din  SUA. Acest serial este o întruchipare perfectă a dorinței oamenilor legii de a rezolva anumite cazuri cu orice preț.

Seria de episoade este bazată pe înregistrările  realizate de poliția texană, din timpul interogărilor lui Lucas și din timpul daților în care acesta îi conducea pe oamenii legii la locurile crimelor, făcând astfel, subiectul unuia dintre cele mai înfricoșătoare documentare pe Netflix  despre criminali.

Partea cheie a documentarului este aceea în care se descoperă faptul că Henry Lee Lucas mințea cu privire la crimele pe care polițiștii i le atribuiau, acesta recunoscând că a ucis oameni pe care era imposibil din punct de vedere fizic să îi ucidă. Așadar s-a descoperit faptul că polițiștii îi arătau acestuia poze de la locul crimelor, hărți și îi dădeau detalii. În acest fel, Henry Lee Lucas, având o memorie fotografică foarte bună, pentru a le face pe plac autorităților, recunoștea absolut fiecare crimă. Este condamnată indiferența polițiștilor care au ignorat faptul că unele declarații nu se confirmau, toate acestea pentru a putea reduce numărul cazurilor nerezolvate și pentru faimă. În final Henry Lee Lucas este condamnat la moarte, dar din cauza incertitudinii vinovăției lui, acesta a îmbătrânit în închisoare și a murit tot acolo din cauze naturale.