Trei documentare Netflix perfecte pentru o seară interesantă

0
100
documentare Netflix perfecte pentru o seară interesantă

Vara a venit în forţă. E acesta un lucru bun pentru noi? Depinde de cât de mult putem suporta căldura. Sau soarele arzător. Sau de câtă răbdare putem avea să-i vedem pe alţii în vacanţă în timp ce noi nu ştim cum să facem să ne luăm timp liber. Sau când ne gândim la cât de multe vrem să facem. Şi, cum îndepliniea unei liste de dorinţe poate fi un ţel pentru fiecare dintre noi, m-am gândit să îţi vorbesc despre trei documentare Netflix perfecte pentru o seară interesantă.

  • Cannabis: The Evil Weed? 

documentare Netflix perfecte pentru o seară relaxantăExista vreo alegere mai bună pentru a deschide lista de documentare Netflix perfecte pentru o seară interesantă? Probabil că da. Dar această producţie a fost cea mai captivantă.

De ce? Fiindcă multă lume vorbeşte despre cannabis, dar nu foarte mulţi ştiu prea multe despre el. Dacă eşti curios în legătură cu originileierbii şi efectele sale – atât pozitive, cât şi negative – asupra animalelor, cât şi a oamenilor….atunci îţi recomand să vezi documentarul.

  • Terms and Conditions May Apply

Nu-i o noutate să auzi că nimic nu mai e secret pe Internet, nu? Sau că tot ceea ce postezi poate fi folosit împotriva ta. Sau că nimeni nu citeşte termenii şi condiţiile de utilizare când intră pe un anumit site.

Dacă eşti conştient de asta….e un lucru bun pentru tine. Dacă ştii aspectele de mai sus, dar nu te gândeşti cum ar putea fi folosite datele pe care le laşi în urmă când navighezi, atunci te sfătuiesc să vizionezi acest documentar.

De care informaţii vei da? De forma politicii iniţiale de confidenţialitate a Google, de felul în care s-a ajuns ca Statele Unite să-şi spioneze online cetăţenii şi modalităţile prin care poţi avea probleme cu legea din cauza activităţii de pe reţelele sociale.

De asemenea, vei mai auzi despre scandalul WikiLeaks şi aluzii la activităţile dubioase ale National Security Agency. Nu vor fi ocolite nici discuţiile despre interceptările telefonice făcute de News International, subsidiara gigantului mass media News Corporation.

  • Live and Let Live

…şi încheiem lista de documentare Netflix perfecte pentru o seară interesantă cu un subiect mai mult sau mai puţin controversat. Care anume? Veganismul.

În cadrul producţiei apar oameni care povestesc motivele pentru care au renunţat la hrana de origine animală, dar şi experienţele lor după ce au renunţat. Printre ei se numără un ciclist, un fost măcelar, dar şi câţiva fermieri.

De asemenea, mai sunt prezentaţi şi ecologişti, dar şi cercetători. Primii vorbesc atât despre viziunea asupra mediului, despre activitatea lor, cât şi despre problemele cu legea pe care le-au avut alţi activişti. Cei din urmă încearcă să demonstreze beneficiile unei diete vegane asupra omului.

Este un documentar de ajuns pentru a te face vegan? Probabil nu, de vreme ce mai există oameni cărora le place carnea. Dar e bine să asculţi şi opinii opuse uneori. De ce? Pentru a înţelege punctul de vedere al celuilalt. Sau pentru a înţelege că toţi avem responsabilitatea de a nu depinde de exploatarea altora. Sau de a nu exploata pe alţii.

Tu ce alegi când vine vorba de documentare Netflix perfecte pentru o seară interesantă?

surse foto: her.ie, newonnetflix.com, en.wikipedia.org