cele mai ieftine capitale din Europa

Pentru că se apropie vacanța de vară și, totodată, gândul ne zboară la concedii, m-am gândit că ar prinde bine o listă cu trei dintre cele mai ieftine orașe din Europa. Fiecare dintre ele are ceva unic, iar, dacă te îndrăgostești de atmosfera unuia dintre ele, cu siguranță îţi vei dori să îl vizitezi din nou.

În alegerea unui loc pentru un city break trebuie să ții cont și de bugetul alocat pentru o asemenea ieșire. Biletul de avion și cazarea vin cu diverse cheltuieli la care trebuie să ai grijă.

Pentru a evita orice problemă, am întocmit o listă cu trei dintre cele mai ieftine orașe din Europa care merită vizitate măcar o dată în viață.

  1. Kiev, Ucraina

Capitala Ucrainei este unul dintre cele mai vechi şi mai bogate în istorie orașe ale Europei. Deși nu pare atractiv din punct de vedere turistic, el dispune de multe locuri care merită văzute.

Dacă te afli în Kiev, nu uita să vizitezi mănăstirile, catedralele şi bisericile cu arhitectură impresionantă. Pe lângă ele, mai ai la dispoziţie şi muzee sau alte clădiri spectaculoase.

Cât despre prețurile pentru cazare…ei bine, se pare că acestea încep de la 2.06 euro/ persoană la cel mai ieftin hostel. De asemenea, taxa de vizitare pentru Muzeul Cernobîl este de doar 4 euro. Sună bine, nu?

cele mai ieftine capitale din Europa

2. Cracovia, Polonia

Prețurile avantajoase și frumusețea acestui oraș atrag turiști din întreaga lume. Punctele sale istorice vrăjesc cu siguranță, în special faimosul castel Wawel. Însă Cracovia mai captivează şi cu priveliștile date de lanțul muntos Bieszczady, Dealul Krakus sau Munţii Tatra.

Cazarea poate începe de la 6 euro/ persoană. Pentru intrarea la Castelul Wawel se achită 4.3 euro/adult.

cele mai ieftine orașe din Europa

3. Belgrad, Serbia

Cunoscută și sub denumirea „Orașul Alb”, capitala Serbiei este renumită mai degrabă pentru viața de noapte decât pentru atracțiile turistice. Cu toate acestea, Fortăreața Kalemegdan, Palatul Prințesei Ljubica sau Muzeul de Artă Africană sunt doar câteva dintre atracțiile care merită vizitate.

Cazarea poate începe de la 8 euro/ persoană. Pentru multe din obiectivele turistice din Belgrad nu se percepe taxă.

cele mai ieftine orașe din Europa

Indiferent de orașul pe care îl alegi ca destinație, nu uita să faci un research pentru a-i descoperi toate atracțiile turistice.

Ah, și nu uita…s-ar putea să fii mult mai încântat de obiectivele mai mici decât de cele populare, care sunt de obicei foarte, foarte aglomerate. Așa că încearcă să nu sari peste zonele mai puțin cunoscute. 🙂

sursă foto: pinterest.com

sursă info: divahair.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here