joi, iulie 18, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleTransport gratuit pentru tinerii din Uniunea Europeană

Transport gratuit pentru tinerii din Uniunea Europeană

Transport gratuit pentru tinerii din Uniunea Europeană – un nou proiect pentru tinerii cetățeni ai Uniunii Europene.

Astfel, cei favorizați sunt cei care împlinesc vârsta de 18 ani. În urma adoptării rezoluției privind Bugetul Uniunii Europene pe 2018, orice tânăr care va împlini 18 ani va avea gratuitate în Uniunea Europeană.

Parlamentul European a răspuns pozitiv la acest demers, urmând mai apoi să investească din ce în ce mai mult în locurile de muncă pentru tineri.

Programul privind transportul gratuit pentru tinerii din Uniunea Europeană dispune de un buget de 12 milioane de euro.

Prin urmare, tinerii din statele membre ale Uniunii Europene vor putea primi un bilet de tren gratuit, în ziua în care vor împlini vârsta de 18 ani. Proiectul, alături de întreaga rezoluție privind bugetul Uniunii Europene pe anul 2018 a fost votat în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

Proiectul prezentat de Comisie prevede o creștere totală de circa 2,2 miliarde de euro a bugetului european, comparativ cu anul 2017, până la o valoare de 160,6 miliarde de euro, cel mai mare buget anual din istoria Uniunii Europene. 

Când va fi implementat acest proiect și de către cine va fi implementat?

Transportul gratuit pentru tinerii din Uniunea Europeană, va fi implementat începând cu 1 iunie 2018. Comisia Europeană se va asigura de acest demers și, de asemenea, de găsirea unei modalități de executare a programului.

Cele 12 milioane de euro vor asigura aproximativ 30.000 de bilete de tren în primul an. Mai apoi, programul va fi extins, în funcție de rezultate. Trebuie luate în calcul și negocierile cu companiile feroviare.

Transport gratuit pentru tinerii din Uniunea Europeană – ce înseamnă cu adevărat asta?

Pentru orice tânăr, e important schimbul de experiență și multiculturalismul. Astfel, odată aprobat acest demers, va fi implementată și nevoia de cunoaștere. Atât tinerii din România, cât și ceilalți tineri vor avea ocazia să cunoască diferite țări printr-un mod diferit și ușor.

sursă info/foto: www.caleaeuropeana.ro

Iustina Cârjă
Iustina Cârjă
o toamnă nesfârșită cu muzică, cărți, flori și cuvinte
RELATED ARTICLES

Most Popular