Tramvaiul Poeziei și-a desemnat cei 10 finaliști

  0
  19
  Tramvaiul Poeziei afiș

  Tramvaiul poeziei și-a desemnat finaliștii. Juriul format din Cătălina Matei, Iulian Tănase și Iv cel Naiv a ales zece tineri, din 263 (18-25 de ani) câți s-au înscris, pentru a participa în acest weekend la un curs de scriere creativă.

  La finalul cursului, aceștia vor fi provocați să scrie versuri pe tema „Salvează poezia orașului!”, iar poemul câștigător va apărea pe peretele unei clădiri din centrul Bucureștiului. De asemenea, poemele selectate și întreaga poveste a proiectului Tramvaiul Poeziei vor fi adunate într-o carte care va fi lansată de Editura Paralela 45 la Târgul Internațional Gaudeamus.

  Cei 10 finaliști sunt Daniela Vizireanu, Lorena Enache, Teodora Vlădianu, Beatrice Crețu, Maria Malcica, Claudiu Țăruș, Luca Ouatu, Cătălina Ceaușescu, Ruxandra Simion, Ștefania Tripe.

  Mașina timpului a funcționat. Mă pregătesc să dau iarăși la facultate, să învăț să cânt la chitară și să mă îndrăgostesc prima oară. Este extraordinar să citești poezia unor copii de 20 de ani pentru că ea nu va fi niciodată la fel ca poezia de mai târziu, așa cum roua nu e apă, deși seamănă atât de mult. A fost o experiență din care am avut mult de învățat și de retrăit. Îi salut pe toți participanții și sper ca acest concurs sa le fi schimbat puțin, puțin, viața. Altfel, a fost un exercițiu de polenizare literară interesant din care tot noi, fluturii din juriu, am avut de câștigat. Le mulțumesc lui Iulian și Cătălinei pentru colaborare. Bucurie!”, a declarat Iv cel Naiv.

  Tram Foto 2 afiș„Tramvaiul Poeziei”, un tramvai tapetat cu versuri de Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Lucian Blaga sau Mihai Eminescu, le oferă bucureștenilor care circulă pe linia 1, în perioada 10 septembrie – 1 octombrie, o bibliotecă mobilă, formată din 100 de volume de poeme. Călătorii au astfel ocazia sărăsfoiască pe durata călătoriei pagini scrise de autori contemporani.

  Zilnic, între orele 17:00 și 19:00, în Tramvaiul Poeziei recită poeți și artiști îndrăgiți. În următoarele zile vor citi poezie Livia Ștefan, Florin Golban, Răzvan Cosmin Tupa și Robert Gabriel Elekes.