Trainer: Cornelia Vieriu – Director Centrul de Procesare, peste 10 ani de experienţă financiară – bancară:
http://www.linkedin.com/in/corneliavieriu (click)

 

Informaţii curs:

A Program cursuri:

Grupa 1:    
23 martie 2013 (10:00 – 16:00) 6 ore / zi
24 martie 2013 (10:00 – 16:00) 6 ore / zi
13 aprilie 2 ore (10:00 – 12:00)

Grupa 2:
30 martie 2013 (10:00 – 16:30) 6.5 ore / zi
31 martie 2013 (10:00 – 16:30) 6.5 ore / zi
13 aprilie 2 ore (13:00 – 15:00)

Locaţie: Bucureşti, Sector 6 (zona Crangaşi),
Bld. Constructorilor, Nr 20A, clădirea Ipromet, etj 3

 

B Ce câştigi dacă urmezi acest curs?

–  Cunoşti beneficiile educaţiei financiare şi a necesităţii folosirii responsabile a resurselor financiare în viaţa de zi cu zi

–  Poţi alcătuii şi administra un buget, astfel încât să iei decizii financiare corecte

– Cunoşti modalităţi diferite de economisire, astfel încât poţi să-ţi atingi obiectivele financiare proprii

–  Eşti informat cu privire la angajamentul pe care il presupune contractarea unui împrumut

 

C Structura programului:

–  Cursurile sunt bazate pe educaţia experienţială, în care cream oportunităţi practice de învăţare şi în care îi învăţăm pe participanţi să dea mai departe cunoştinţele acumulate.

– Inscrierea se va efectua în luna februarie, în baza unui scurt chestionar.

– Numărul de locuri este limitat: se vor forma 2 grupe, de maxim 12-13 studenţi/tineri cu vârste cuprinse între 20 – 30 ani.

 

D Tematica:

Educaţie financiară – De ce educaţie financiară? Eu, banii şi valoarea banilor! Cheltuire responsabilă.

Bugetarea – Monitorizarea fluxului de bani/ Contabilitate personală,  Bugetul. Construirea bugetului, Bugetul. Consideraţii practice

Economisirea – Economiile – cheia pentru îndeplinirea visurilor, Servicii de economisire şi instiţuţii bancare, Operaţiuni bancare

Managementul împrumuturilor – Împrumuturile, Creditul bancar. Angajament şi responsabilitate

Negociere financiară – Ce este negocierea? Tactici de negociere

 

Aplicabilitatea în viaţa de zi cu zi (proiecte pe echipe):

Vizită unitate bancară: informaţii depozite, împrumuturi, carduri, operaţiuni, etc.

Exerciţiu bugetul 2013 – buget personal

Două sesiuni de informare a studenţilor/colegilor

O pagina de Educaţie Financiară pe Facebook realizată de studenţi (articole, sfaturi de economisire, tips & tricks etc.)

Întâlnirea de evaluare, susţinerea proiectelor, decernarea diplomelor

 

Formularul se completează electronicFormular de inscriere_World of Money (click) şi se trimite pe email: responsabilitate_financiara@yahoo.com cel târziu 17 martie 2013 – ora 17:00

Cursurile sunt gratuite, interactive, ne vom “juca” cu informaţiile financiare şi vom avea premii pentru implicarea la curs!

 

 

Informaţii organizatori:

Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) – înfiinţată în anul 2000 – este o organizaţie non-guvernamentală cu sediul în Lupeni, judeţul Hunedoara. Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţa de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. FNO derulează programe de educaţie  nonformală la nivel naţional şi internaţional, adresate cu precădere tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. FNO a creat două programe naţionale de educaţie nonformală pentru tineri: Programul VIAŢA (un program de educaţie prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în staţiunea Straja) şi Programul IMPACT (cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri).
Metodele de lucru utilizate în cadrul programelor FNO sunt educaţia prin serviciu în folosul comunităţii (service learning) şi educaţia prin aventură (adventure education). În 2006 Fundaţia Noi Orizonturi a primit diploma de excelenţă din partea Autorităţii Naţionale pentru Tineret, ca recunoaştere a meritelor Programului IMPACT, iar la Gala Premiilor în Educaţie 2010 a primit premiul doi la secţiunea „ONG-ul anului în domeniul educaţiei” pentru excelenţa programelor educaţionale dezvoltate.
Pentru mai multe informaţii despre programele FNO, vizitaţi:  www.noi-orizonturi.ro,  www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

BCR, membră a Grupului Erste, este o bancă universala ce se adresează atât clienţilor retail cât şi celor corporate. BCR este cea mai importantă instituţie bancară din România şi cel mai valoros brand financiar din România. Banca oferă întreaga gamă de produse şi servicii pentru populaţie, având în prezent 643 de unităţi retail (pentru populaţie şi microintreprinderi) deschise în întreaga ţară, în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori. Clienţii corporate beneficiază de serviciile BCR prin intermediul a 48 de centre de afaceri corporate dedicate în special IMM-urilor şi companiilor mari. Implicarea în comunitate este unul dintre pilonii modelului de business al BCR. Banca dezvoltă şi susţine proiecte de impact care contribuie în mod direct la o evoluţie sustenabilă a comunităţii, în domeniile: Educaţie (în special cea financiară), Antreprenoriat şi Social.

 

Redactor: Nicoleta Barbu

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here