Tragedia care a unit lumea fotbalului

0
210

Tragedia care a unit lumea fotbalului. Toată lumea fotbalului mondial s-a solidarizat cu victimele şi rudele celor dispăruţi în accidentul aviatic de la Medelin unde 76 de persoane printre care şi membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense. Echipa urma să joace în finala Cupei Sudamericana împotriva columbienilor de la Atletico Nacional. Era pentru prima dată când brazilienii se calificaseră în finală. Doar cinci persoane se pare au supraviețuit, trei fotbaliști și doi membri ai echipajului. O altă persoană salvată a murit în drum spre spital.

fghk

Drama a adus aminte de alte două accidente similare care s-au întâmplat de-a lungul anilor.

La 4 mai 1949, un avion care transporta aproape întreaga echipă de fotbal Torino A.C., cunoscută sub numele de Il Grande Torino, s-a prăbușit pe dealul Superga de lângă Torino, accident în urma căruia au murit toate cele 31 de persoane de la bord, inclusiv cei 18 jucători, oficialii clubului, jurnaliștii care însoțeau echipa și echipajul avionului.

Un altă tragedie de asemenea proporţii s-a mai petrecut la 6 februarie 1958. Atunci un avion care venea de la Belgrad s-a prăbuşit pe pista aeroportului Riem al oraşului Munchen. 23 din cei 44 pasageri au murit, printre ei 8 dintre fotbaliștii clubului din Manchester United.

15327420_1441291029233143_1279847066366475554_n

Ronaldinho Gaucho (fostul deţinător al Balonului de Aur în 2005) şi Juan Roman Riquelme (un fost superstar argentinian) s-au oferit să joace gratis pentru echipa decimatǎ a celor de la Chapecoense.

Acest gest este doar unul dintre multe altele. Chapecoense a fost omagiatǎ pe terenul echipei Atletico National, echipa impotriva careia urma să joace. Fanii au umplut arena şi au participat, cu flori şi lumânări, la omagiul adus victimelor accidentului aviatic. Pe teren au fost depuse coroane de flori, au fost eliberaţi 76 de porumbei, reprezentând numărul celor morţi în accident. Echipa Atletico Nacional a cerut ca trofeul Cupei Sudamericana să fie acordat echipei Chapecoense tot în semn de omagiu. Ȋn toatǎ lumea, ȋnaintea meciurilor de fotbal, s-au ţinut momente de reculegere ȋn memoria celor decedaţi, inclusiv ȋnaintea derby-ului Dinamo – Steaua.

https://www.youtube.com/watch?v=YCkjfX_Rtds

Sursa info: ziare.com, europafm.ro

Sursa foto: The Sun, Daily Mail

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.