joi, ianuarie 20, 2022
Recrutare IQool
AcasăTradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae din întreaga lume
Array

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae din întreaga lume

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae din întreaga lume

În ziua de 6 decembrie se sărbătorește Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Sfântul Nicolae este recunoscut în Olanda, Rusia, Grecia, Italia, Sicilia, Franța și în multe orașe din Germania, Austria, Elveția și Belgia. Însă, tradițiile și obiceiurile sunt diferite în aceste țări.

1. România

În credința populară, sărbătoarea Sfântului Nicolae (6 decembrie) prevestește începerea iernii. De asemenea, aceasta este şi ziua în care el le aduce daruri copiilor. Cu o seară înainte, copiii își curăță ghetuțele și le așează în dreptul ferestrelor sau la intrarea în casă, pentru ca Moș Nicolae să lase în ele dulciuri și jucării pentru cei cuminți, dar și nuielușe pentru cei obraznici.

2. Spania

În Spania, oamenii practică obiceiul „caminata”. Acesta constă într-un lung drum parcurs pe jos (pelerinaj) la o biserica a Sfântului Nicolae, în trei zile de luni succesive.

3. Germania

În Germania, Sfântul Nicolae călătorește cu un însoțitor, cunoscut drept Kinect Utrecht, Krampus sau Pelzebock, având asupra lui o carte în care sunt scrise faptele copiilor, un sac în spate și o nuia în mână. Copiii cuminți primesc fructe și dulciuri, iar cei obraznici sunt pedepsiți cu lovituri de nuia.

4. Olanda

În Olanda, Sfântul Nicolae călătorește pe un vapor, ce sosește pe 6 decembrie. El are o carte mare, din care află cum s-au purtat copiii olandezi în timpul anului. Cei cuminți sunt răsplătiți cu daruri, iar cei obraznici primesc cărbuni sau mici săculeți cu sare.

5. Islanda

În credința islandeză, Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai venerați sfinți. În secolul al XII-lea a fost adoptată o lege prin care se instituia o noapte de post înaintea zilelor apostolilor și a Sfântului Nicolae. Unul dintre manuscrisele medievale cele mai valoroase ale Islandei este „Cartea lui Helgastadir”, care prezintă viața Sfântului Nicolae.

6. Franța

În Franța, Sfântul Nicolae vine însoțit de un măgăruș încărcat cu bunătăți și cadouri pentru copii. În ajunul sărbătorii, înainte de a merge la culcare, copiii își așează pantofii lângă șemineu și îi adresează un cântec.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae din întreaga lume

Sfântul Nicolae este cunoscut în multe țări din Europa drept cel mai darnic personaj religios, dar și ca un ocrotitor al copiilor. Cu toate acestea, obiceiurile și tradițiile acestei sărbători diferă de la o țară la alta.

Sursă foto: romaniatv.net

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular