Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație Artă și Tradiție, organizează în Parcul Cișmigiu, în perioada 4 – 13 aprilie 2015, cea de-a VI-a ediție a evenimentului dedicat sarbatorilor pascale„Tradiții și Flori de Sărbători”.

În fiecare zi, între orele 10:00 și 20:00, bucureștenii sunt așteptați să intre în atmosfera de sărbătoare din Parcul Cișmigiu, plină de muzică bună, teatru, dans, ateliere de creație, expoziție de iepuri și miei, plimbări cu ponei pentru cei mici și tradiționalul târg de sărbători.

Toate aceste activități se vor desfășura într-un cadru festiv, decorul creionând o poveste de primăvară. În parc vor înflori lalele luminoase supradimensionate, Foișorul se va transforma într-o imensă cutie muzicală, iar porțile în litere acoperite cu iarbă și flori. Decorul va fi completat cu ouă decorative uriașe ce pot fi pictate de trecători, iar iepurașul va apărea într-un car tras de o găină, gata să vestească primăvara și să se pozeze cu vizitatorii târgului.

Târgul tradițional de sărbători

În acest an, Târgul de Paște reunește meșteri, producători și artiști plastici din toate zonele țării. Bucureștenii vor putea alege dintr-o gamă bogată de produse tradiționale românești: icoane și ceramică, podoabe și bijuterii hand-made, ouă încondeiate, țesături, păpuși, decorațiuni și obiecte meșteșugărești realizate din lemn, piele și sticlă, miere, magiun, prăjituri, cozonaci, gogoși, plăcinte, brânzeturi și preparate din carne.

Surprize pentru cei mici

„Tradiții și Flori de Sărbători” se adresează și celor mici, în cadrul evenimentului fiindu-le pregătite o serie de surprize: plimbări cu poneii, spectacole de teatru, sesiuni de face-painting, animatoriși ateliere de creație.

Astfel, în fiecare weekend, între orele 11:00 și 14:00 și 16:00 și 19:00, la Foișorul din Cișmigiu vor avea loc  ateliere de creație educativ-distractive pentru cei mici.

În „Laboratorul de distracție” copiii vor îmbrăca halatele oamenilor de știință într-un atelier-spectacol special. Elsa, prințesa-savant, va transforma bulgării de gheață carbonică în nori și spumă, apa plată în limonadă cu fum și chipurile morocănoase în fețe luminoase.

În cadrul atelierelor „Înșir’te, mărgărite!” și „Mozaic creativ”, Cenușăreasa îi va învăța pe cei mici să creeze cele mai colorate bijuterii, iar Ileana Cosânzeana va modela lutul în diverse forme decorate cu paiete, mărgele și pufi colorați. De asemenea, îndrăgitele personaje de desene animate, Tinkerbell și Peter Pan îi vor ajuta pe copii să construiască aripi magice la atelierul de creație „Magia zânelor de primăvară”.

„Micii toboșari”, „Felicitări vesele de Paște”, „Tu știi cât e ora?”, „Atelierul iepurașului” și „Scufița Roșie” sunt alte ateliere inedite în cadrul cărora copiii își vor putea pune creativitatea și îndemânarea la încercare.

Concerte de muzică

Pe scena amplasată lângă Foișor vor concerta cvartete, fanfare, orchestre, coruri, trupe și artiști îndrăgiți: Orchestra Națională „Valahia” alături de vedete ale muzicii populare, Adrian Nour, Andreea Bănică & Band, Provincialii, Jazz Hot Club Romania, Tudor Turcu, Corul de Copii Radio.

Accesul publicului la evenimente este gratuit.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, consultați pagina de Facebook și site-ul www.creart.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here