Traces – Ultima Vez la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București

0
87
afis TRACES

Spectacolul TRACES va fi prezentat în premieră la București, în cadrul festivalului EUROPALIA România, deschizând astfel turneul internațional al companiei Ultima Vez / Wim Vandekeybus, cu o reprezentație unică la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București, în data de 9 ianuarie 2020.

În noul său spectacol, TRACES, Wim Vandekeybus revine la corp, la reacția instinctivă, la energia imediată care a dictat ritmul primelor sale spectacole. Ţinând cont de realitatea contemporană, complexă, haotică şi contingentă a corpurilor.

TRACES nu este despre lumea exterioară, despre cultura dezvoltată de om, ci despre explorarea urmelor naturii pe care corpul a uitat-o.

TRACES este o redescoperire a unei vitalități vulnerabile, într-o lume plină de amenințări tehnologice și ecologice. Wim Vandekeybus se uită înapoi la intuițiile de la începutul căutărilor sale coregrafice: la drama impulsurilor și a instinctelor; la jocul energiilor și intensităților.

În natura copleșitoare a României, cu ultimele păduri virgine ale Europei, Vandekeybus caută urme mai vechi decât omul și memoria sa. TRACES este evocarea unei „poveşti interioare”, povestea care se desfășoară înainte sau dincolo de limbaj și nu poate fi spusă decât prin impulsurile dansului și muzicii. TRACES este o căutare a urmelor naturii pe care corpul le-a uitat sau le-a reprimat.
afis TRACES
TRACES

Compania Ultima Vez a fost fondată în 1986 de coregraful, regizorul de scenă şi cineastul Wim Vandekeybus. De la înfiinţare, Ultima Vez şi-a dezvoltat activităţile în calitate de companie internaţională de dans contemporan cu sediul la Bruxelles şi în Flandra.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, in parteneriat cu Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti si Europalia Arts Festival Bruxelles.

Spectacolul TRACES face parte din programul de artele spectacolului al festivalului EUROPALIA Romania și este curatoriat de Andreea Căpitănescu.