miercuri, noiembrie 29, 2023
Recrutare IQool
AcasăTehnologieTehnologii și aplicațiiTot ce trebuie să știi despre iOS 11, sistemul proaspăt lansat de...

Tot ce trebuie să știi despre iOS 11, sistemul proaspăt lansat de Apple!

Apple a lansat iOS 11, cea mai nouă versiune a sistemului de operare iOS pentru dispozitivele mobile. Ce trebuie să știi despre iOS 11? Vei afla din cele ce urmează.

În primul rând, trebuie să știi că iOS 11 este disponibil pentru toate dispozitivele Apple de la iPhone 5S încoace și pentru toate iPad-urile de la iPad Air și iPad Mini până în prezent. 

Cu ce vine nou iOS 11 pentru utilizatorii Apple?

  1. Centru de control îmbunătățit

Cu un swipe din marginea de jos a iDevice-ului tău ajungi în centrul de control. Cu iOS 11, îți poți personaliza centrul de control din Configurări, alegând ce butoane vrei să apară sau să nu apară când îl accesezi. Acum, centrul de control face parte din meniul de multi-tasking și prezintă mai multe funcții decât înainte. De exemplu, vei putea porni/opri conexiunea de date mobile direct din centrul de control, dacă instalezi iOS 11.

ce trebuie să știi despre i OS 11
Centru de control iOS 11

2. Dock-ul cuprinde mai multe aplicații

Dock-ul este bara cu aplicații din partea de jos a ecranului. Noua versiune iOS aduce un dock cu mai multe aplicații (maximum 16) care îți afișează în partea dreaptă și cele mai recente 3 aplicații folosite. În plus, vei putea accesa bara de aplicații (dock-ul) din orice aplicație printr-un swipe vertical de la marginea ecranului.

Tot printr-un swipe, dar care să ajungă până spre centrul ecranului vei ajunge la noul meniu de multi-tasking. Acesta diferă prin design de cel vechi: aplicațiile sunt așezate pe 2 rânduri, iar lângă ele se află centrul de control.

3. App Store diferă prin design și prin aplicații

Ce trebuie să știi despre iOS 11 este că vine cu un App Store diferit ca aspect, dar are și un motiv. Acesta prezintă o secțiune nouă, Today, care va aduce utilizatorului zilnic ceva nou, precum „Aplicația Zilei” sau liste cu aplicații performante.

Altă schimbare este că noul App Store are secțiuni diferite pentru jocuri și aplicații.

App Store iOS 11

4. Siri a învățat limbi noi!

Sistemul digital Siri poate acum să facă traduceri din și în următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană. Din păcate, limba română nu se află încă pe lista celor de la Apple, așa că Siri nu va putea traduce din și în română. Totuși, vei auzi un ton mult mai natural când comunici cu ea.

5. iOS 11- creat doar pentru aplicații pe 64 de biți

iOS 11 este primul sistem de operare pe care aplicațiile construite pe 32 de biți nu vor funcționa. De aceea, dacă vrei să îți instalezi această versiune a sistemului, ar fi bine să știi cum sunt construite aplicațiile tale pentru a fi sigur că ele vor funcționa și după instalarea iOS 11.

6. Ce trebuie să știi despre iOS 11? Că ține la viața ta: când conduci, nu vei fi deranjat de apeluri/mesaje și vei fi avertizat când depășești viteza

 

Apple s-a gândit și la siguranța în trafic a utilizatorilor săi. Poți activa funcția „Nu deranjați în timpul șofatului” dacă trebuie să conduci și nu dispui de sistem handsfree sau de mașină cu bluetooth. Aceasta îți va da telefonul pe modul silențios. Când este activă, această funcție trimite celui care te-a contactat (prin apel sau sms) un mesaj prin care îl anunță că ești la volan. 

Dacă primești mesaj cu „Urgent”, funcția se dezactivează automat, astfel că modul silențios se anulează.

iOS 11Funcția „Nu deranjați în timpul șofatului” se activează din Configurări.

Mai mult decât atât: iOS 11 aduce o variantă de Google Maps ce vine în sprijinul șoferilor. Ești avertizat audio când depășești limita de viteză și ajutat să alegi banda corectă înainte de un sens giratoriu sau de un semafor.

7. ARKit: suport pentru realitatea augmentată

Există puține aplicații pentru realitate augmentată. Un exemplu ar fi cea lansată de IKEA, prin care poți să testezi cum va arăta mobila în casa ta. Mai multe informații interesante despre această inovație aici. Văzând cum se folosește aplicația IKEA, poți să îți dai seama și cam ce utilități ar putea avea ARKit.

Ce trebuie să știi despre iOS 11? Că nu este perfect! Mulți utilizatori s-au plâns că au erori de sistem!

Una dintre erori apare la folosirea camerei. Se pare că telefonul stă blocat câteva secunde, cu ecranul negru, înainte de a fotografia.

O alta ar fi folosirea mai greoaie a Touch ID-ului: există erori în recunoașterea amprentelor și în deblocare.

De asemenea, unii utilizatori au avut probleme cu primirea notificărilor, activarea de funcții și navigarea pe aplicații.

Acum că ai aflat ce trebuie să știi despre iOS 11, mai rămâne doar să testezi noul sistem!

Surse info: playtech.ro, idevice.ro, profit.ro

Surse foto: cnet.com, playtech.ro, idownloadblog.com, alba24.ro

Irina Ciobotaru
Irina Ciobotaru
Sunt o persoană deschisă spre lucruri și experiențe noi. Îmi plac libertatea, independența și spontaneitatea. Mă ghidez după ideea ,,niciodată să nu spui niciodată”. Îmi place să mă exprim în scris și îmi plac provocările. De aceea m-am alăturat echipei IQool, pentru a-mi putea dezvolta abilitățile de redactor și pentru că fiecare nou articol este o provocare pentru mine.
RELATED ARTICLES

Most Popular