Tortura moderna

  0
  957

  Săptămâna trecută am vorbit despre tortura medievală și am ales șapte dintre metodele mele preferate. Acum, m-am ținut de cuvânt și am selectat cinci dintre instrumentele moderne de tortură.

  The tiger bench

  Prizonierul este așezat pe o bancă lungă, și sprijinit de o tablă care îi susține spatele și capul. Odată legat, nu-și mai poate mișca nici picioarele, nici partea superioară a corpului. Apoi, îi sunt legate cărămizi de curelele cu care i-au fost prinse picioarele. Este lăsat așa până se rup corzile…sau picioarele. Pe lângă asta, prizonierii erau bătuți sau chiar electrocutați.

  The Tucker telephone

  Dacă aveai ghinionul să intri la închisoare prin anii 1960, trebuia să te rogi să nu ajungi în Arkansas, unde doctorii foloseau un instrument numit „the Tucker telephone”.  Victima era legata cu doua fire: unul în jurul degetului mare de la picior, iar celălalt în jurul părților intime. Telefonul a fost modificat astfel încât să trimită șocuri electrice direct spre zona sensibilă. Iar asta nu însemna doar o singură data, ci cu cât era mai lungă „convorbirea”, cu atât acesta era electrocutat de mai multe ori.

  Cold Cell

  Una dintre metodele de interogare ale CIA-ului poate fi considerată tortură, în adevăratul sens al cuvântului. Prizonierul este așezat în fața unui aparat de aer condiționat ore, zile și chiar ani la rând. Un prizonier capturat în Războiul din Vietnam a fost închis într-o camera minusculă, fără ferestre, și lăsat timp de patru ani cu aerul condiționat la putere maximă.

  coldcell

  White room

  Tortura albă e de tip psihologic și emoțional. În locul obișnuitelor bătăi, electrocutări sau alte chinuri, condamnatul este izolat și privat de orice fel de senzație. Mărturiile primei persoane care a pășit în acea camera, o descriu drept o încăpere alba, fără ferestre. Mâncarea consta în orez alb servit pe o farfurie albă de hârtie. Chiar și gardienii aveau încălțări care blocau orice sunet.

  Hell confinement

  Mai rea decât the tiger bench, the hell confinement folosește un dispozitiv format din două perechi de cătușe, una pentru mâini și una pentru picioare, legate de o tijă de oțel. Bara apasă pe spatele prizonierului, impiedicându-l să meargă, să stea jos, să folosească toaleta sau chiar să se hrănească. Una dintre victime, o femeie din China, a fost torturată șapte zile, timp în care nu a mâncat, abia a putut să meargă și a fost forțată să-și facă nevoile pe ea, până a fost eliberată.

  Sursă foto: listverse.com