292861dz

Încă din copilărie, desenele animate au avut un impact puternic asupra noastră. Într-un fel sau altul, ele ne-au format, ne-au învățat să facem diferența dintre bine și rău, că trebuie să fim responsabili pentru acțiunile noastre și că nu trebuie să mințim. Prin faptul că desenele ne arătau pe înțelesul nostru consecințele acestor lucruri, înțelegeam totul fără ca mama sau tata să ne țină un discurs. Până la urmă, desenele ne-au învățat să rămânem copii și să nu ne pierdem inocența. De ce am ales să fac acest top? Am fost dezamăgită să văd că pentru copii din ziua de azi desenele înseamnă violență, arme, roboți, mutanți sau, pe scurt, tot ceea ce este degradant și nu îmbogățește cu nimic cultura generală. Topul la care m-am gândit este următorul:

10. Timon și Pumba. Este o animație care ne ilustreză prietenia sinceră dintre o nevăstuică și un porcușor mistreț. Cei doi sunt prieteni în ciuda diferențelor care există între ei și fac tot posibilul să trecă peste toate peripețiile care le apar în cale. Jungla este un loc periculos, încât acolo cel mai puternic supraviețuiește. Cei doi prieteni își unesc puterile ca să treacă peste primejdii și să nu aibă griji sau cum ar spune ei: Hakuna Matata.

9. Powerpuff Girls. Un film de desene animate mai diferit, în care un profesor de știință, pentru că se simțea singur a decis să creeze trei fetițe perfecte. „Dulce, acrișor și ceva fermecător” sunt ingredientele care au fost folosite pentru a le aduce la viață. Bubbles este fata cea drăguță și sensibilă care vrea să ajute pe toată lumea, Buttercup este cea dură, căreia nu îi este frică de nimic, pregătită să înfrunte pericolul și Blossom este cea cu capul pe umeri, care face strategii și planuri. Împreună luptă împotriva răului și salvează orașul de primejdii.

8. Ciocănitoarea Woody

Mica ciocănitoare cu creastă roșie face parte din categoria personajelor animate care au ajuns să aibă statutul de „ icon”. Nu putem uita năzdrăvăniile pe care le făcea și râsul său inconfundabil. Generații la rând de copii au crescut amuzându-se copios de aventurile sale.

7. Scooby Doo

Din echipa misterelor fac parte: Velma care întruchipează seriozitatea și inteligența, Daphne pe care o caracterizează frumusețea, dar și curajul. Fred este bărbatul echipei care vine întotdeuna cu idei pentru a ieși din încurcături, Shaggy este tipul fricosului, dar care ajută la rezolvarea misterelor prin ingeniozitate și Scooby Doo, mascota lor, care dă dovadă de loialitate și este un ajutor de nădejde. Împreună sunt „copiii băgăcioși” care deslușesc mistere și strică planurile celor care vor să profite de naivitatea oamenilor.

6. Courage the cowardly dog

Este povestea unui cățel simpatic care este crescut de un cuplu de bătrâni, Muriel și Eustace undeva în Kansas. Courage trece prin multe întâmplări terifiante, înfricoșătoare, și cu toate acestea rămâne alături de stăpânii săi pentru a-i apăra. Când se întâmplă ceva rău, Eustace dă vina pe el, și îi spune „Stupid dog! You make me look bad!” În final, totul e bine când se termină cu bine, întrucât Courage salvează situația.

Louie

5. Familia De ce

Este o animație educativă care îi învață pe copii lucruri interesante, spre exemplu, cum funcționează telecomanda, cuptorul cu microunde, cum apar stelele sau universul. Acest desen se bazează pe o întrebare pusă de copilul Victor care este mereu curios să afle lucruri noi și urmată de un răspuns cuprinzător al unui membru al familiei, fiecare având un domeniu de activitate. Acest desen îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine cum funcționează lucrurile din jurul nostru, de la vreme până la structura florilor, deoarece sunt explicate pe înțelesul lor făcându-le mai atractive pentru ei.

4. Ce-i cu Andy?

Acest film animat ni-l prezintă pe Andy, un farceur de primă clasă care este ținut cu greu sub control. Poznele sale îl pun mai mereu în situații dificile, îl bagă în bucluc, încât este mereu pe fugă, încercând să scape nepedepsit. Este ajutat și de prietenul său fidel Danny. Pentru el farsele sunt amuzante, dar ceilalți nu sunt de aceeași părere. În final, rămâne cu farsa făcută, dar și cu o pedeapsă pe măsură.

3. Tom și Jerry

Este un desen animat inconfundabil, de care cu toții ne amintim cu drag, și chiar dacă înaintăm în vârstă, tot nu-și pierde farmecul. Jocul de-a șoarecele și pisica presupune o alergătură continuă între Jerry și Tom care pare să nu se termine niciodată. Cei doi se tachinează reciproc, însă nici nu pot trăi unul fără celălalt. Un desen clasic de care nu ai cum să te plictisești.

2. Familia Flinstone

Un film de desene american care a avut un succes extraordinar. În acesta este vorba despre viața de zi cu zi a unui „primitiv”, Fred Flinstone, un om obișnuit care face parte din clasa „ muncitoare” din epoca de piatră. Aventurile sale zilnice, dar și ale familiei sale, respectiv ale vecinilor și prietenilor săi din casa de alături, alcătuiesc stuctura și miezul serialului. Repetând întruna celebrul „Yabba-Dabb-Doo! ” , Fred dă mereu de necazuri împreună cu cel mai bun prieten al său, Barney, și, de obicei soția lui, Wilma este cea care salvează situația.

1. Viața cu Louie

Am ales ca acest desen animat să ocupe primul loc, deoarece m-a impresionat faptul că toate întâmplările sunt inspirate din viața reală a lui Louie Anderson. În serial, el este un băiat grăsun de opt ani, care trăiește în Cedar Knoll. Are o familie numeroasă, mulți prieteni și este îndrăgostit de Jeannie care îi este prietenă și protectoare totodată. Are o viață plină de evenimente interesante, povești amuzante de spus, de aceea eu cred ca este și un copil norocos.

Văzând acest top, sper că v-am trezit amintiri frumoase din copilărie și că v-am făcut să vă doriți să retrăiți perioada în care nu aveați nicio altă grijă decât cea să nu vă prindă părinții cu boacănele pe care le-ați făcut sau ce să cereți Moșului cadou.

Redactor: Roxana Ursu

Sursă foto: fdzeta.net