Top evenimente de actualitate

  0
  146

  foto_95360

  Deşi a trecut mai bine de o săptămână de la probele scrise ale examenului de bacalaureat, acest subiect încă mai suscită interes.

  În urma contestaţiilor depuse s-a descoperit faptul că o lucrare la Bac a fost notată cu 7.35 puncte mai puţin faţă de nota reală. Un absolvent de liceu din judeţul Vaslui a aflat cu stupoare că este declarat „respins” la biologie, nota iniţială fiind 2.00. Având în vedere că la celelalte două probe scrise elevul a obţinut note peste 9.00, a decis să depună contestaţie. Astfel lucrarea a fost reevaluată atât de către cei doi profesori corectori cât şi de inspectorul de specialitate. Profesorii care au săvârşit această greşeală au declarat pur şi simplu că este vorba despre o eroare. Cum este posibil ca aşa ceva să se întâmple? Dacă ar fi fost o diferenţă de vreun punct, ar mai fi fost de înţeles. Dar în acest caz vorbim despre 7.35 puncte. Problema este următoarea: de la an la an se repetă aceste greşeli, însă cei vinovaţi nu sunt traşi la răspundere în niciun fel, cel mult primesc interdicţia de a mai face parte din comisia de examinare pentru o perioadă de câţiva ani.

  Ministerul Educaţiei a anunţat că absolvenţii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat din acest an nu vor primi diplome, ci adeverinţe. Aceste adeverinţe de promovare a bacalaureatului vor fi valabile pentru cel mult 12 luni, înscrierile la facultate putându-se face pe baza acestor documente provizorii. Trebuie să menţionez faptul că această situaţie este o premieră, întrucât promoţiile anterioare primeau direct diplome care erau eliberate într-un termen de zece zile de la încheierea examenului. În aceeaşi situaţie se regăsesc şi absolvenţii de licenţă. Nici ei nu îşi vor putea ridica diplomele decât în decursul următorului an academic. Eu găsesc această situaţie ca fiind una cel puţin bizară. Cum este posibil ca Guvernul să nu găsească timpul necesar ori banii necesari pentru a definitiva situaţia şcolară a tinerilor absolvenţi, fie ei de liceu sau de licenţă?

  Emil Bobu, unul dintre apropiaţii cuplului Ceauşescu, a decedat la vârsta de 87 de ani la spitalul Universitar din Bucureşti. Bobu s-a născut la 22 februarie 1927 şi a fost căsătorit cu Maria, una dintre confidentele Elenei Ceauşescu. Emil Bobu i-a fost fidel lui Ceauşescu până la capăt, urcând cu acesta în elicopterul cu care au încercat să fugă la Revoluţie. După decembrie 1989 Emil Bobu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru complicitate la genocid, însă în aprilie 1990 sentinţa s-a schimbat, pentru ca în 1993 să fie eliberat condiţionat. Se spune că Maria şi Emil Bobu erau printre puţinii care petreceau seri la rând cu soţii Ceauşescu. Probabil că acest personaj deţinea numeroase secrete din viaţa dictatorilor comunişti. Ar fi fost interesant dacă le-ar fi aşternut pe hârtie pentru ca după ani şi ani, măcar o părticică din adevăratele evenimente să fie cunoscute de către publicul larg. Cu siguranţă că acest lucru ar fi contribuit la îndepărtarea teoriilor conspiraţioniste care se învârt în jurul acelei epoci.

  Săptămână plăcută să aveţi!

  sursa foto: http://www.obiectivbr.ro