Am intrat în primăvară cu gândul la călătorii în cele patru zări. Dacă nu poți răspunde nevoii de evadare și nici nu mai poți aștepta până la următoarea vacanță, vizionează câteva filme care te vor trimite, cel puțin pentru două ore, pe alte meleaguri. De ce să explorezi doar un oraș, o țară sau un continent? Întreaga lume îți stă la dispoziție! Poveștile din următoarele filme se construiesc pe întâlniri cu necunoscutul, pe libertate și pe neprevăzut.

1. Into the wild (2007)

La 24 de ani, Christopher McCandless își ia lume-n cap, renunță la familie și bani și pleacă singur în sălbăticie. În traseul său, tânărul cunoaște toate tipurile de oameni și poveștile lor, străbate Statele Unite, Canada și explorează Alaska, iar casa sa devine drumul. Un film despre libertatea totală, în regia lui Sean Penn, care te face să privești viața altfel.

Unde mergem: SUA, Canada

2. Vicky Cristina Barcelona (2008)

Woody Allen te trimite într-un oraș vibrant, care te îndeamnă să-ți trăiești viața: Barcelona, alături de Scarlett Johansson, Javier Bardem și Penélope Cruz. Dacă reziști farmecului orașului, cu siguranță nu vei rezista poveștii pasionale de iubire. O comedie romantică, unde escapadele amoroase se îmbină cu imaginile idilice din Spania.

Unde mergem: Spania

 

 3Lost in translation (2003)

Doi americani în Tokyo, un oraș suprapopulat, cu o cultură urbană uluitoare, descoperă o nouă perspectivă asupra posibilităților vieții. Haosul orașului îi îndeamnă pe protagoniștii Sophiei Coppola, Bill Murray și Scarlett Johansson, la rătăcire, transformând o întâlnire întâmplătoare într-o prietenie surprinzătoare.

Unde mergem: Japonia

 

 4. Diarios de motocicleta (2004)

Doi prieteni se hotărăsc să plece în călătoria vieții lor și să exploreze pe motor America de Sud. Ernesto Guevara, interpretat de Gael Garcia Bernal, abandonează facultatea pentru a-și urma visul și trăiește aventura, alături de prietenul său. Filmul spune povestea despre tinerețea lui Che, așa cum apare în propriul jurnal, despre destine care merg în paralel pentru o vreme , după care viața intervine.

Unde mergem:  Argentina, Chile, Peru, Venezuela

 

5. A Good year (2006)

Russell Crowe și Marion Cotillard ajung pe tărâmurile fermecătoare din Provence. Câmpurile cu levănțică, mâncărurile savuroase, vinurile și imaginile idilice sunt fundalul pe care se desfășoară povestea dintre un londonez și o franțuzoaică. După 25 de ani, tânărul se întoarce pentru a vinde podgoria unde și-a petrecut copilăria, însă o serie de evenimente îl fac să-și schimbe planurile.

Unde mergem: Franța

 

7. The Beach

DiCaprio, o insulă undeva prin Thailanda, aventură. Exotismul extrem din Koh Phi Phi se îmbină cu aventurile riscante prin care trece Leo, care e dependent de adrenalină și dorește din ce în ce mai mult, punându-și astfel viața în pericol.

Unde mergem: Thailanda

 

Mi se intampla foarte des să-mi vină cheful să-mi iau lumea-n cap! Ție?

sursa video: youtube.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here