duminică, februarie 25, 2024
Recrutare IQool

Top 5 sporturi de vară

Practicarea sporturilor de vară este cel mai bun mod de a te distra și de a te menține în formă, amândouă în același timp. Există o gamă variată de sporturi cu ajutorul cărora poți scăpa de kilograme, dar care în același timp nu te solicită, ci te fac să simți că ești cu adevărat în vacanță. Acestea nu sunt doar un prilej de a ieși cu prietenii, ci și ocazia perfectă de a-ți petrece timpul în aer liber. Astfel, reușești să faci mai multe lucruri în același timp, ca un supererou: socializezi, te distrezi, capeți un bronz extraordinar și porți costumul de baie cu mai multă încredere.

Iată aici câteva dintre cele mai practicate sporturi de vară:

1. Înotul

De când lumea și pământul, oamenilor le place să înoate sau cel puțin să se bălăcească în apă, în cazul celor care nu au deslușit niciodată misterele acestui sport. Fie că mergi la mare, fie că mergi la piscină, profită de ocazie și mișcă-te cât mai mult în apă. Pe lângă faptul că îți vei lucra și tonifia mușchii, vei avea parte de o vacanță plină de relaxare.

inot

2. Voleiul

Motivul pentru care voleiul de plajă e una dintre cele mai bune alegeri în acest sens, este faptul că reprezintă modalitatea perfectă de a căpăta, fără prea mult efort, un bronz uniform. Un clasic în sporturile de vară, voleiul de plajă este perfect dacă vrei să combini fitness-ul cu mersul la plajă. De asemenea, este unul dintre sporturile care ajută la îmbunătățirea condiției fizice.

36-volei-pe-plaja

3. Mersul cu bicicleta

Mersul cu bicicleta este sportul care nu se uită niciodată, iar ceea ce este cel mai frumos la acest sport, e faptul că îl poți practica oricând. și aproape oriunde. Chiar dacă ieși în parc sau mergi în drumeții, mersul cu bicicleta este o modalitate plăcută de a-ți petrece timpul liber și totodată sportul pe care toți antrenorii îl recomandă, fiind unul dintre sporturile care ard cele mai multe calorii. Cel mai mare avantaj, însă, este faptul că beneficiezi de un mijloc de transport care te va ajuta să faci câteva economii.

avantajele-mersului-pe-bicicleta

4. Joggingul

Se spune că joggingul este unul dintre cele mai relaxante sporturi, care te ajută să îți păstrezi echilibrul fizic și psihic. Așa că, dacă vara asta vrei să fii ZEN, pregătește-ți „runnerșii”, căștile și ieși la alergat. Acest sport este un bun remediu în combaterea stresului pentru că ajută la irigarea cu oxigen a creierului. Atunci când alergi, mentalul și nervii se calmează și elimină anxietatea.

Runner_main

5. Tenisul

Dacă îți dorești o experiență plăcută atât energetic, cât și social, sportul de vară care te poate ajuta să o obții este cu siguranță tenisul. Tenisul implică multă alergare și folosire a brațelor, motiv pentru care reprezintă o alternativă la regimul clasic de fitness. Acesta are și un rol terapeutic demonstrat de reducere a nivelului de stres.

tenisminge

Sursa foto: summercampsisc.com, deweekend.ro, euromax.ro, radioiasi.ro, acefitness.org, sportnews.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular