Pentru că în ultima perioadă au loc diverse manifestări  care îmbrățișează diversitatea, libera exprimare și curajul de a descoperi cine ești, am creat un top al serialelor care te vor putea ghida spre echilibru, atât interior, cât și în raport cu cei din jur. Puterea de a învăța să îți asumi ce fel de persoană ești va fi baza spre dezvoltarea ta și îți va crește toleranța și gratitudinea cu care îi vei privi pe ceilalți

1. Queer Eye

Deși o serie controversată, Queer Eye a ajuns la al treilea sezon pe Netflix și este o emisiune menită să schimbe vieți, dar cel mai important, mentalitatea oamenilor.

Cei cinci fantastici intră în viața unor oameni (la recomandarea apropiaților) și timp de o săptămână îi ajută să își găsească un echilibru. Deși vin cu sfaturi legate de stilul de viață și vestimentar, îngrijirea corpului și a casei în care locuiesc, cel mai minunat lucru este încrederea și sprijinul moral pe care îl oferă celor pe care îi ajută.

Pentru că un om nu se poate schimba peste noapte, nici dacă îi redecorezi casa, îi schimbi hainele sau frizura, cel mai important este să îi stârnești dorința de a se schimba, de a deveni mai bun și a se aprecia la adevărata valoare.

diversitatea
Sursă foto Netflix

Cei cinci fantastici reușesc să stârnească în oameni, indiferent de religie, vârstă, complexe sau înclinații sexuale, dorința de nu se plafona și a pune în aplicare în fiecare zi sfaturile primite.

Din această serie am învățat:

– că nu e o rușine să îți arăți sentimentele și vulnerabilitățile

– frumusețea diversității

– confidence is sexy

– Jonathan Van Ness este un izvor de încredere și inspirație

2. Trinkets

Povestea a trei fete care deși provin din categorii sociale diferite, un viciu comun le aduce împreună: Cleptomania. Deși se confruntă cu diferite probleme familiale, emoționale sau pur și simplu încă sunt în plin proces de descoperire a identității, timpul petrecut împreună le face să realizeze că niciun obiect furat nu poate înlocui prezența unei persoane care să îți fie alături.

https://www.youtube.com/watch?v=xz1IkeXs6yI

Este un serial care te ajută să descoperi că:

– indiferent cât de diferit ești vor fi mereu oameni care să te susțină

– vei ajunge să te pierzi dacă încerci să fii oglindirea așteptărilor celor din jur

– prietenii adevărați îți vor fi alături indiferent cât de rău ai dat-o în bară

3.  Sex Education

Un serial delicios marca Netflix care te încurajează să îmbrățișezi frumusețea și sexualitatea în toate formele ei. Un tânăr încă virgin (dar cu o mamă doctor specializată în îmbunătățirea vieții sexuale) alături de o colegă cu o experiență mult mai vastă în acest domeniu, se hotărăsc să ofere sfaturi în materie de sex colegilor.

https://www.youtube.com/watch?v=o308rJlWKUc

Dar business-ul celor doi ajunge să fie un suport și pentru dezastrul din viețile lor Otis si Mae, care vor afla că dorința de a-i ajuta pe ceilalți, interesele pentru care sunt implicați fiecare și faptul că oferă sfaturi în vechea toaletă a liceului, nu sunt rețeta perfectă pentru o “afacere” durabilă.

Acest serial este relevant întrucât:

– subliniază diversitatea modului în care fiecare apreciem sexualitatea

– descrie întregul proces de recunoaștere a unei orientări sexuale diferite de cea a familiei

–  dezvăluie importanța sfaturilor și susținerii din partea familiei indiferent de deciziile luate

4. Bonding

Un mini serial ce înfățișează experiențele unei studente la psihologie ce lucrează ca dominatrix și a prietenului ei timid (un irlandez gay) care dorește să se afirme în lumea stand-up-ului, dar nu are încă suficient curaj. Din pricina nevoii de bani, acesta ajunge să lucreze alături de vechea lui prietenă ca ajutor de dominatrix.

Această experiență îi oferă tânărului oportunitatea de a participa la ritualuri și fetișuri sexuale, care treptat îi oferă încredea în sine și curajul de a-și atinge idealurile.

Pe de altă parte, pentru tânăra dominatrix colaborarea cu vechiul ei amic și experiențele prin care au trecut împreună la cererile clienților, o fac să își asume rolul pe care îl joacă și să își îmbrățișeze acea latură în viața de zi cu zi, nu doar la locul de muncă.

diversitatea

Deși o comedie neagră, acest serial subliniază:

– nevoia oamenilor de a evada din cotidian (fie prin diverse fetișuri, dorințe sau alte activități)

– societatea nu îți poate îngrădi modul de a fi și nici oprima sentimentele

– sexul și diversitatea dorințelor sexuale nu trebuiesc privite ca un tabu

5. Ru Paul Drag Race

Deși este mai mult un concurs decât un serial, Ru Paul Drag race nu reprezintă doar o competiție pentru iubitorii de Drag. Aceasta este o mișcare de susținere a comunității LGBT de peste 11 ani.

Conceptul acestui concurs are la bază selectarea celor mai buni travestiți  care sunt supuși la diverse probe de talente, rămânând în competiție în baza aptitudinilor de a se costuma, machia și defila pe podium.

Sfaturile de viață, mesajele de iubire pentru toți cei din jur și mimatul pentru nu fi eliminați, fac acest concurs unul de  elită.

sursă:Tumblr

Dincolo de premii consistente invitați celebri și costume extravagante, Mama Ru oferă în fiecare episod un strop din istoria luptelor pentru obținerea drepturilor comunității LGBT.

În timpul probelor sunt tratate și teme de interes politic, economic și de mediu dovedind că dincolo de preferințele sexuale toți trăim pe aceeași planetă și împărtășim același tip de probleme.

Una dintre cele mai urmărite competiții de pe Netflix m-a făcut să realizez că:

– grația, frumusețea și senzualitatea (deseori atribuite femeilor) pot înflori triumfător și în corpurile bărbaților

– unii dintre noi trebuie să sufere și să facă sacrificii pentru a se bucura de ceea ce îi caracterizează

– Drag-ul nu este doar o “fază”, este un stil de viață, o stare care te face fericit și chiar un job full time