Top 5 lucruri de care ai chef numai în sesiune

0
1157

Cheful suferă, în timpul sesiunii de examene, multiple metamorfoze. Oricât de mult ai încerca să îi construiești și să îi păstrezi un singur scop – acela de a te susține în efortul de a învăța, acesta te conduce spre următoarele acțiuni:

1. Curăţenia generală

giphy

Înainte de sesiune nu erau urme pe geamuri, praf pe mobilă, lucruri aruncate care încotro, scame pe covor ş.a. Însă, imediat ce trebuie să te apuci de învăţat, apar ca prin minune toate aceste nereguli. Faptul că trebuie să le repari, înainte de a citi prima pagină din bibliografie, este de la sine înţeles.

2. Aranjatul hainelor în dulap

b6834730-bf65-0131-8ce3-06564e5f884c

Nu poţi învăţa cu spor dacă nu eşti îmbrăcat cu tricoul preferat. Deschizi dulapul şi începi procesul de căutare, care durează suficient de mult încât să ai o revelaţie – este impetuos necesar să îţi împătureşti toate hainele şi să le aşezi în ordine pe rafturi. Dar nu oricum, ci sortate pe culori. Nu te-ai putea concentra înainte de a-ţi şti hainele aranjate frumos.

3. Gătitul

tumblr_ly8j8pf7901qe8erbo1_r1_500

Este cunoscut faptul că în timpul sesiunii trebuie să te hrăneşti corespunzător. Aşa că, înainte de a te apuca de citit, trebuie să îţi cauţi reţete pe Internet, să te duci la cumpărături şi apoi să găteşti ce îţi place. Oricum nu ţi-ar sta mintea la învăţat dacă nu ţi-ai potolit pofta.

4. Exerciţiile fizice

fe758738cbaf64cb3671f2faa11dc8f1

Este recomandat să faci cel puţin 20 de minute de mişcare zilnic. Şi, oricum, te simţi cam moale. Ai nevoie de mişcare ca să faci rost de niscaiva adrenalină. După aceea, sigur vei avea chef de învăţat.

5. Cititul cărţii de pe noptieră

tumblr_mkwz29eJmp1sn4psyo1_500

Nu te poate învinovăţi nimeni pentru pofta de lectură. Observi cu mirare cartea pe care ai abandonat-o pe noptieră cu trei luni în urmă şi te simţi vinovat. În plus, citeşti titlul şi ţi se pare interesant. Aşa că sufli praful de pe ea şi o răsfoieşti puţin – vreo 50 de pagini măcar. Doar mai este timp până la examen, mai ai timp de învăţat.

Surse GIF-uri: giphy.com, amithirty.com, rebloggy.com, news.distractify.com, biscadmission.wordpress.com