Audrey Hepburn a fost de departe o actriță șarmantă, cu un talent înnăscut, și va rămâne pentru totdeauna un fashion icon inegalabil și o legendă a cinematografiei mondiale.
Prin naturalețea și eleganța sa, Audrey a reușit să câștige titluri care mai de care mai deosebite, iar filmele sale vor continua să inspire generații întregi mult timp de acum înainte.
Actrița de film britanică s-a născut la Ixelles, o comună din regiunea Bruxelles în Belgia. Cariera sa a început prin a juca într-o serie de spectacole muzicale, urmate de o serie de roluri secundare în filme britanice. În timpul unei filmări, i se oferă un rol principal într-un spectacol de pe Broadway, unde se face remarcată. Prima sa producție Hollywoodiană este filmul „Vacanță la Roma” din 1953 unde deține rolul principal, alături de Gregory Peck. Filmul se dovedește a fi un real succes, iar Audrey câștigă Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță.
Farmecul său a făcut ca fiecare rol pe care l-a interpretat să fie special, astfel că nu e deloc ușor să faci o clasificare a celor mai bune filme ale sale. Cu toate acestea, după lungi dezbateri cu mine însămi, am reușit să mă rezum la cinci dintre cele mai bune filme ale sale:
5.The Nun`s Story prezintă o poveste ce transmite un mesaj puternic și important. Filmul ne prezintă parcurusul unei tinere care își dorește să se dedice în totalitate vieții religioase. Bazat pe o poveste reală, filmul este inspirat de viaţa unei foste călugăriţe, Marie-Louise Habets; Audrey Hepburn a consultat-o înainte de începerea filmărilor pentru a se transpune cât mai bine în povestea ei, povestea unei femei care a încercat să îşi sacrifice viaţa pentru credință. Sora Luke este atrasă de medicină, însă dorința de a deveni călugăriță pare că este mai puternică, astfel că își dorește să fie trimisă ca și călugărița-infirmieră în Congo, pentru a putea da o mână de ajutor celor de acolo. Luptele interioare și încercările prin care trece Luke, dar și zbuciumul psihic la care este supusă aceasta sunt interpretate într-o manieră absolut excepțională de Audrey.
4. Funny Face este un film cu o poveste veselă și ușoară, în care fotograful unei reviste de modă americane, Dick Avery, fiind în căutare de modele, o găsește pe Jo Stockton, o simplă bibliotecară, care se dovedește a fi o femeie extraordinar de frumoasă după doar câteva retușuri de machiaj și coafură. Ca orice bibliotecară, Jo, pasionată de lectură și greu de desprins din universul cuvintelor, dorește să vadă Parisul mai ales pentru a se întâlni cu Prof. Emile Flostre, respectabil și celebru filosof. Dick profită de acest lucru și o duce pe tânăra bibliotecară, mai nou un râvnit model, la o prezentare de modă la Paris, unde, bineînțeles, urmează să fie personajul principal și atracția serii. De frumoasa Jo se îndragostește nu numai fotograful revistei de modă, ci și însuși stimabilul profesor Emile Flostre.
3. Charade declanșează o acțiune care stârnește curiozitatea și amuzamentul în același timp. Șarmul și senzualitatea frumoasei actrițe oferă eticheta perfectă pentru un film excepțional. Aflată, desigur, în rolul principal, Audrey dă de bucluc din momentul în care este vânată de patru mafioți ce se află pe urmele ei, încercând să pună mâna pe averea sa. Comoara îi era lăsată de soțul care tocmai murise, însă aflăm în cele din urmă că presupusa bogăție se afla sub forma unui timbru foarte valoros.
2. How to steal a million. Deși o poveste aparent lipsită de intrigă și care se concentrează asupra unei acțiuni banale, „How to steal a million” este imposibil să nu te atragă ca un magnet. L-am vazut de nenumărate ori și cu siguranță că l-aș revedea. Îmi stârnește plăcere și amuzament, o stare de bine greu de explicat. Tatăl lui Nicole, un colectionar de artă legendar, vinde celebra sculptură „Venus” a lui Cellini unui prestigios muzeu parizian. Nu se află la prima afacere de acest gen, căci falsificatorul nostru se concentra în general pe vânzarea tablourilor și nu al sculpturilor. De această dată, însă, lucrurile stau diferit din toate punctele de vedere. Din nefericire, „Venus” nu este sculptată de Cellini, ci de bunicul lui Nicole. Înainte de a se face testul care ar fi dovedit că sculptura este falsificată, Nicole apelează la serviciile lui Simon Demott, un hoț profesionist, să fure statuia în valoare de un milion de dolari. Momentul în care Nicole ajunge să îl cunoască pe Simon este memorabil, la fel cum sunt toate scenele ce urmează să aibă loc între cei doi.
1. Breakfast at Tiffany’s este filmul care va ocupa întotdeauna primul loc. Probabil că niciun alt film nu scoate în evidență la fel de bine ca acesta șarmul, frumusețea, grația, remarcabilul și admirabilul talent al actriței. Avem aici numeroase elemente care vor rămâne legendare, precum rochia neagră Givenchy, coafura și replicile. În New York-ul anilor ’60, Holly Golightly, o tânără sofisticată, trăiește o viață mai mult sau mai puțin obișnuită, petrecându-și zilele în compania pisicii sale pe care o strigă simplu, „Cat”. Holly își irosește timpul prin a participa la întâlniri şi petreceri pretenţioase sau privind melancolică și plină de dorințe vitrinele celebrului magazin „Tiffany’s.”, locul în care se simte cel mai bine. În căutarea permanentă a unei vieți înstărite, încearcă să lege relații cu unii dintre cei mai bogați bărbați din New York. Această dorință, însă, nu face decât să o golească și mai mult în interior și să devină confuză. Noul ei vecin, Paul, cu care la început leagă o prietenie frumoasă, se dovedește a fi mai mult decât o simplă cunoștință. Paul îi este alături în multe momente și ușor, ușor, acesta ajunge să o iubească și să și-o dorească pentru el.
Sursă foto: https://www.tumblr.com/