sâmbătă, aprilie 13, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruTop 5 comedii romantice pe care le puteți vedea pe Netflix

Top 5 comedii romantice pe care le puteți vedea pe Netflix

Netflix + comedii romantice + popcorn = perfection

Cam asta e ecuația perfectă a unei zile în care ne relaxăm în confortul propriei case. Se poate spune orice despre comediile romantice, că sunt clișeice, că sunt prea siropase, însă adevărul este că, din când în când, ne face plăcere să fim spectatorii unei povești frumoase de iubire îmbinată și cu puțin umor.

Pentru acele zile în care ne simțim romantici și vrem să fim martorii unei combinații între iubire și umor, am pregătit mai jos o listă cu cinci comedii romantice care merită vizionate. De la o distribuție cu nume sonore, la un fir narativ deosebit, toate recomandările noastre sunt comedii romantice care au marcat lumea filmului. Pregătiți popcornul, intrați pe Netflix și bucurați-vă de magie.

  1. While You Were Sleeping (1995)

Cu actori precum Sandra Bullock și Peter Gallagher, „While You Were Sleeping” este o comedie romantică care prezintă o femeie îndrăgostită de un bărbat pe care nu-l cunoaște și care nici măcar nu știe că ea există. Lucy (Sandra Bullock) lucrează la gară, unde vinde bilete de tren. Aici are ocazia să-l întâlnească pe Peter (Peter Gallagher) căruia îi vinde bilet în fiecare dimineață. Deși era îndrăgostită de el, Lucy nu și-a găsit niciodată curajul să îi vorbească, până într-o zi în care devine o parte din viața lui într-un mod ciudat și neobișnuit.

Peter are un accident, fiind aruncat pe șine de niște hoți de buzunare. Lucy, fiind singura care este de față, sare și îl dă la o parte din fața trenului. De aici lucrurile iau o întorsătură neașteptată, care va stârni atât râsul, cât și emoții foarte puternice. Lucy este luată din greșeală drept logodnica lui Peter, inclusiv de părinții acestuia. Aceasta nu neagă la timp acest lucru și se vede nevoită să se dea drept logodnica unui om pe care nu-l cunoaște și care pe deasupra mai este și în comă. Situația se complică și mai mult în momentul în care Lucy începe să simtă ceva pentru fratele lui Peter, Jack.

„While You Were Sleeping” este o comedie romantică care ne trece prin toate stările și care sigur merită vizionată.

  1. Serendipity (2001)

„Serendipity”, o comedie romantică despre influența destinului asupra unei povești de iubire, îi are ca protagoniști pe John Cusack și Mate Beckinsale.

Într-o zi aglomerată din iarna lui 1990, Jonathan (John Cusack) o întâlnește pe Sara(Mate Beckinsale) în New York, amândoi cutreierând după cadouri de Crăciun. Între cei doi apare o puternică atracție reciprocă și cu toate că fiecare dintre ei avea deja o relație cu altcineva, protagoniștii își petrec seara hoinărind prin Manhattan, fără ca măcar să-și știe numele.

Când seara se sfârșește, Jonathan îi cere Sarei numărul de telefon, însă aceasta sugerează că ar trebui să lase destinul să decidă soarta relației lor. Ea își trece numele și numărul de telefon pe prima pagină a unei cărți pe care o lasă la un anticariat, iar el pe o bancnotă pe care o schimbă la un magazin. Sara credea că dacă sunt predestinați unul altuia, cartea și bancnota se vor întoarce la ei si astfel se vor regăsi.

Câțiva ani mai târziu, viețile lor s-au schimbat complet, fiecare dintre ei fiind pe punctul de a se căsători cu altcineva. Totuși, ceva nu le dă pace. Astfel ei, hotărăsc să plece unul în căutarea celuilalt și să se convingă dacă sunt sau nu predestinați să fie împreună.

Vor putea ei să se regăsească și să păcălească voia destinului?

  1. The Bounty Hunter (2010)

„The Bounty Hunter” îi are ca protagoniști pe Milo Boyd (Gerard Butler), un agent care trebuia să prindă infractori care nu s-au prezentat la procese, și pe Nicole Hurley (Jennifer Aniston), o jurnalistă. Ce îi unește pe cei doi? Un divorț.

După o perioadă în care nu și-au mai vorbit, cei doi se reîntâlnesc în condiții mai mult decât neobișnuite. Milo este plătit să o găsească pe Nicole și să o ducă la poliție, pentru că aceasta lipsise de la un proces în care era acuzată. Deși crede că totul va merge ca pe roate, Nicole se lasă greu de prins și așa reîncepe războiul între cei doi.

Ei intră fără să vrea într-o situație complicată, întrucât niște infractori încearcă să o omoare pe Nicole pentru că aceasta ancheta o crimă pentru un articol de ziar. Cuplul este pus la încercare un weekend întreg în care se străduiește să se înțeleagă pentru a scăpa cu viață. Cum se sfârșește povestea? Netflix it!

  1. Crazy, Stupid, Love (2011)

În „Crazy, Stupid, Love” ne putem bucura de prestația unor actori precum Emma Stone, Ryan Gosling, Julianne Moore, Steve Carell și Kevin Bacon etc. Cal (Steve Carell) este un bărbat obișnuit a cărui viața se schimbă la 180 de grade atunci când soția sa de peste 25 de ani, Emily (Julianne Moore) îi spune că l-a înșelat cu un coleg de la muncă și că ar vrea să divorțeze.

Șocat, Cal își petrece noaptea într-un bar, unde vorbește prea tare despre divorțul lui și atrage atenția celor din jur. În acest mod îl cunoaște pe Jacob (Ryan Gosling) care este un afemeiat convins. El decide să-l ajute pe Cal să-și redescopere bărbăția demult pierdută. Sub îndrumarea lui Jacob, Cal reușește ulterior să agațe și alte femei de la bar.

Lucrurile se schimbă atunci când Cal realizează că încă o iubește pe soția sa și atunci când Jacob se îndrăgostește iremediabil de o studentă la drept, Hannah (Emma Stone). Lucrurile iau o întorsătură neașteptată, iar personajele sunt puse în situații foarte delicate, poate chiar penibile. „Crazy, Stupid, Love” este combinația perfectă între romantism și umor.

  1. Love, Rosie (2014)

Ultima comedie romantică de pe listă, dar nu și cea din urmă este adaptată după best-sellerul Ceceliei Ahern, „Suflete Pereche”. Rosie (Lily Collins) și Alex (Sam Claflin) sunt vecini și cei mai buni prieteni de când aveau cinci ani. Deși exista o atracție între aceștia, câteva decizii mai puțin bune îi vor separa.

În urma unei petreceri, Rosie  rămâne însărcinată cu un alt băiat, lucru ce va îi va da toată viața peste cap. Alex pleacă la facultate în alt oraș, iar ce doi cei mai buni prieteni se îndepărtează de-a lungul timpului unul de celălalt.

Dar totuși, legătura care îi leagă nu poate fi ruptă, în ciuda continentelor diferite, a stilurilor de viața diferite, relațiilor mai puțin frumoase prin care trec, căsătoriei, divorțului, infidelității și a mulor altor experiențe prin care vor trece.

Vor reuși ei să treacă peste tot împreună și să se regăsească sau va fi prea târziu?

Acestea au fost cele cinci comedii romantice pe care le puteți găsi pe Netflix. Enjoy a good movie! Scrieți în comentarii comediile voastre preferate.

Sursă foto: WeHeartIt

Sursă info: Cinemagia

Denisa Georgiana
Denisa Georgiana
Încă de când eram copil, am iubit arta de a scrie. Mă simțeam întotdeauna eu însămi atunci când făceam compuneri, atunci când scriam povești . Sunt pasionată de psihologie, de fotbal și de publicitate. Îmi plac oamenii simpli, cu lecții de viață valoroase din care pot învăța. Ador să-i ascult pe cei din jurul meu și să le interpretez poveștile în articolele mele. Prin decizia de a mă alătura redacției Iqool, am făcut primul pas spre a-mi urma visul, acela de a scrie cu pasiune pentru o revistă. Citatul meu preferat este: " Sometimes good things fall apart so better things can fall together " (Marilyn Monroe)
RELATED ARTICLES

Most Popular