Top 5 cărți scrise de Agatha Christie, „regina crimei”

0
383

     Chiar dacă a început școala, nu înseamnă că trebuie să neglijăm cititul cărților care nu fac parte din programa școlară. Dacă nu am citi ce ne place, cum ne-am mai relaxa după niște zile obositoare? Așadar, în acest articol vă voi prezenta, după cum ați văzut deja în titlu, top 5 cărți scrise de Agatha Christie, „regina crimei”. 5 cărți care merită să fie citite de oricine, indiferent de vârstă.

1. Asasinarea lui Roger Ackroyd

Top 5 cărți scrise de Agatha Christie
Sursa: Google Images


     Doamna Ferras, despre care se zvonește că și-ar fi omorât soțul, moare, la rândul ei, în împrejurări neelucidate. Sinucidere sau otrăvire? Într-o ultimă scrisoare adresată presupusului ei iubit, Roger Ackroyd, ea îi spunea că a fost victima unui șantaj. Întrebarea este: De ce a fost ucis Roger Ackroyd și de către cine? O anchetă foarte grea pentru Hercule Poirot, care află că toată lumea – familie, servitori, vecini – pare să fi avut motiv să îl asasineze pe domnul Ackroyd. Acest roman are unul dintre cele mai neașteptate și surprinzătoare finaluri din opera Agathei Christie.


2. Crima din Orient Express

Top 5 cărți scrise de Agatha Christie

     Celebrul Orient Express rămâne înzăpezit. Un american este descoperit mort a doua zi de dimineață, înjunghiat de douăsprezece ori. Hercule Poirot se află printre pasageri și încearcă să îl descopere pe făptaș. De această dată, victima a cărei moarte o investighează Hercule Poirot nu este deloc nevinovată. Așadar, detectivul va trebui să răspundă la o întrebare cu care nu s-a mai confruntat : Poate fi crima justificabilă? Acest caz este unul dintre cele mai fascinante și mai celebre cazuri ale detectivului.


3. Moarte în nori

Top 5 cărți scrise de Agatha Christie

      În timpul unei călătorii cu avionul de la Paris la Londra, Hercule Poirot se trezește și descoperă că o pasageră, mademoiselle Giselle, a fost ucisă cu o săgeată otrăvită. Criminalul trebuie să fie unul dintre cei zece călători sau unul dintre cei doi însoțitori de bord însă când faptele nu îl duc nicăieri pe Poirot, detectivul își dă seama că există pericolul ca acest caz să nu fie rezolvat niciodată.


4. Crima din Mesopotamia

      Ceva neobișnuit se petrece cu membrii expediției care lucrează la situl arheologic de la Hassanieh: o tensiune stranie. Lui Louisse îi este frică de ceva. Este vorba oare despre atacuri de panică, despre halucinații? „Mă tem că o să fiu ucisă!” îi mărturisește lui Leatheran, cea care a acceptat să aibă grijă de ea. Din nefericire, se dovedește că a avut dreptate. Coincidența face însă ca cel mai mare detectiv din lume să se afle în apropiere. Hercule Poirot ajunge la Hassanieh și începe să ancheteze moarte lui Louisse. O crimă care îi va pune la încercare abilitățile.


5. Ceasurile

Top 5 cărți scrise de Agatha Christie

      Sheila Webb, o dactilografă liber-profesionistă, sosește la Wilbraham Crescent ca să ocupe slujba pentru care a fost angajată. Ceea ce găsește însă, este un cadavru bine îmbrăcat, înconjurat de cinci ceasuri, fiecare indicând o altă oră. Până la sosirea polițiștilor, patru dintre ceasuri au dispărut și din nefericire, stăpâna casei, care este oarbă, nu a văzut nimic. Hercule Poirot, pensionar acum, are suficient timp să pună cap la cap toate indiciile pentru rezolvarea noului caz.

Top 5 cărți scrise de Agatha Christie

      Agatha Christie este cunoscută în întreaga lume drept „Regina crimei”. A scris 80 de romane polițiste și volume de povestiri, 19 piese de teatru și șase romane publicate sub pseudonimul Mary Westmacott.
      Agatha Christie a mai scris nonficțiune, o autobiografie, dar și povestiri amuzante despre numeroasele expediții în care a participat alături de soțul ei, arheologul sir Max Mallowan. A murit în 1976.