Top 5 cămine pentru studenți în București
Repartizarea căminelor pentru studenți în București în anul 2013

Top 5 cămine pentru studenți în București

În căutarea cazării mult dorite, cei care frecventează o facultate ar trebui să aibă în vedere și un top 5 cămine pentru studenți în București. Nu de alta, dar este bine să aibă în vedere condițiile în care vor locui înainte de a se bucura de zona unde vor sta.

Numeroasele spații de cazare bucureștene variază în calitate și disponibilitate, iar opiniile despre acestea pot varia de la o persoană la alta. În teorie, această situație s-ar putea traduce în imposibilitatea de a alcătui un clasament universal al acestora.

Oare asta înseamnă că nu există deloc un top 5 cămine pentru studenți în București? Probabil nu. Însă cei interesați trebuie să ia în considerare ce își doresc înainte de a completa cererea de cazare.

  • Top 5 cele mai spațioase cămine din București
Top 5 cămine pentru studenți în București
Cameră de cămin Grozăvești

Nu va exista nicio surpriză dacă spun că în Grozăvești se găsesc cele mai multe locuri. Grupul de clădiri cu același nume are 2016 de locuri disponibile, devenind astfel cel mai spațios complex pentru studenții bucureșteni.

Acestuia îi urmează Complexul Mihail Kogălniceanu, care oferă 614 locuri și o cantină cu o capacitate de aproximativ 1000 de persoane/zi. Căminul Stoian Militaru, aflat lângă stația de metrou Constantin Brâncoveanu, pune la dispoziție 471 de spații.

Top 5 cămine pentru studenți în București
Intrare Cămin Th.Pallady 1

Suficient de încăpătoare sunt și căminele Theodor Pallady, care însumează 412 de locuri. Topul 5 al celor mai spațioase cămine pentru studenți în București se încheie cu grupul clădirilor care îi adăpostesc pe studenții de la SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative): complexul din Băneasa le oferă un număr total de 404 locuri.

Top 5 cămine pentru studenți în București
Cameră cămin SNSPA
  • Top 5 cele mai bune condiții din căminele bucureștene

Căminul A1 din Grozăvești dispune de camere cu trei paturi, mobilier pentru trei persoane și grup sanitar utilat. Clădirea, deschisă în 2008, mai pune la bătaie spații pentru persoane cu handicap, bufet, lift, cameră de uscat rufe și mașini de spălat pe fiecare palier.

Și studenții de la medicină beneficiază de condiții bune. Căminele lor, aflate în zona Grozăvești, au camere cu trei paturi, băi și bucătării proprii.

Top 5 cămine pentru studenți în București
Cantina căminului Moxa, intrare studenți

Căminele Academiei de Studii Economice din complexul Belvedere Nou sunt și ele atractive, având camere cu trei sau patru paturi, băi și balcoane. Aici mai merită menționat și Moxa, cel mai apropiat cămin de către Academia în sine, care dispune de cabinet stomatologic, dispensar medical, o sucursală de bancă și o cantină, renumită pentru mâncarea bună și ieftină.

Top 5 cămine pentru studenți în București
Cameră Cămin Th. Pallady 1

În clasamentul căminelor pentru studenți mai pot fi incluse și Theodor Pallady 1, cât și Theodor Pallady 2. Ambele dispun de camere tip garsonieră și pot avea două sau patru paturi și grupuri sanitare noi.

  • Top 5 cele mai cunoscute cămine private

Bineînțeles, Bucureștiul nu duce lipsă de cămine particulare. Acestea au prețuri mai piperate decât cele de stat, dar asta nu înseamnă că nu și-au creat un „public” propriu. Așa că nu cred că ar putea fi dificil să faci un top 5.

Printre cele cinci cele mai cunoscute se numără West Gate Studios, Vitan Village, Pajura Garden, căminul Mihai Bravu și căminul studențesc de pe strada Lăcrămioarei nr. 56.

West Gate Studios este cel mai spațios. Acesta oferă 925 de locuri, al căror prețuri varia, în 2015, de la 125 euro pe lună/garsonieră T1 la 425 euro pe lună/apartament. Următorul ca mărime este Vitan Village, cu 375 de locuri. Costurile pentru camere sunt 110 euro pe lună/cameră de 3 persoane și 145 euro pe lună/cameră de două persoane.

Pajura Garden pune la dispoziție 155 de camere de trei locuri, care costă 120 de euro/lună. Căminul Mihai Bravu dă în chirie de la camere de șase persoane, de 80 de euro/lună, până la camere de 2 persoane, în valoare de 105 de euro/lună.

Căminul Privat Studențesc are doar camere de două sau trei persoane. Închirierea lor, care se poate face pe baza unui contract de 6 sau 12 luni, costă 115 de euro/lună, respectiv 105 de euro/lună, cu tot cu utilități.

Top 5 cămine pentru studenți în București
cameră Cămin Privat Studențesc

Cu toate că experiența traiului în cămin este considerată a fi o parte indispensabilă a vieții de student, mai există și alte variante pentru găzduire, precum închirierea unui apartament. Acesta poate fi costisitor sau nu, în funcție de criterii precum cartierul în care se află, facilitățile disponibile sau relația dintre proprietar și chiriaș.

Personal, eu nu sunt de acord cu viziunea de mai sus: consider că viața de student e dată de studii, nu de clișee.

Dar înțeleg de ce viața la cămin ar fi preferabilă pentru anumiți oameni. Mai ales când banii sunt puțini, ca în studenție.

Și la fel de sigur este și că un top 5 cămine pentru studenți în București ar fi diferit în funcție de persoană.

Așteptăm și părerile voastre.

surse foto: metropotam.ro, unibuc.ro, fcrp21.weebly.com, onlinereport.ro, westgatestudios.ro, b365.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here