Top 3 Cele mai interesante locuri din România

0
258
Top 3 Cele mai interesante locuri din România

Top 3 Cele mai interesante locuri din România. Că avem o țară minunată… a auzit toată lumea, însă puțini sunt cei care îi cunosc toate locurile și peisajele superbe. Există sute de locații interesante în România unde te poți împrietenii cu munți și ape, unde poți campa și te poți bucura de priveliști minunate în compania celor dragi.

Ce ziceți de un tur rapid prin țară? Astăzi mi-am propus să trec în revistă TOP 3 Cele mai interesante locuri din România. Ia să vedem…

  1. Roșia Montană

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cunoscută mai ales după protestul din 2013, despre Roșia Montană se știe că se află într-un continuu proces de dezvoltare și că salvarea Roșiei Montane nu s-a oprit o dată cu nominalizarea acesteia pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cu toate acestea, puțini sunt cei care au reușit să vadă frumusețea acestui loc unic în lume.

Aflându-se în declin economic, zona poate fi salvată prin dezvoltarea turismului local. Desigur, și turiștii vor avea de câștigat experiențe minunate aici. Deși nu veți putea lua aurul acasă, cu siguranță vă veți bucura de vizitarea galeriilor romane și de drumețiile până la Piatra Corbului sau Piatra Despicată.

2. Cimitirul Vesel – Săpânța

cimitirul-vesel-de-la-sapanta-in-patrimoniul-unesco

Dacă consideri că cimitirul este cel mai trist loc, ei bine, asta înseamnă că nu ai vizitat încă Cimitirul Vesel de la Săpânța. Aici este o adevărată manifestare a artei, de unde vei ieși desigur cu zâmbetul pe buze. N-ai cum altfel 🙂 .

Localnicii din Săpânța au reușit să sfideze moartea, să o privească cu veselia tipică omului rustic. Vei înțelege mult mai bine cum stă treaba când vei citi versurile pline de haz, de la placa fiecărui mormânt.

3. Salina Turda

Top 3 Cele mai interesante locuri din România

Aflată la 30 de  kilometri de Cluj și la câteva sute de metri sub pământ, Salina Turda este unul dintre locurile care demonstrează că natura și omul au lucrat cot la cot și au reușit să creeze lucruri nemaipomenite.

În prezent salina este atât o oază de sănătate balneară, cât și o bază de agrement unde poți găsi un teren de sport, un muzeu natural, locuri de joacă pentru copii sau plimbări cu barca pe lacul de la subsol. Enjoy!

Sursă info: momondo.ro

Sursă foto: ghiduri-turistice.info, salinaturda.eu, cristinasoloc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.