Pe lângă locuri, călătoria înseamnă și oameni. Oameni care îți ating sufletul, oameni pe care îi întâlnești o singură dată în viață, dar pe care nu îi vei uita niciodată, oameni care îți aduc fericirea, fie și numai pentru un moment. Oameni care vin și pleacă mai departe.

Odată cu fiecare drum, te intersectezi cu un anumit tip de oameni, care pur și simplu adaugă un zâmbet în plus călătoriei. Sau te fac să îți dorești să se termine cât mai repede.

10. Regina selfie-urilor

selfie

Nu există monument, colț de natură sau om cu care să nu fi făcut o poză. Și nu orice fel de poză, ci un selfie.  Iar în cele mai multe poze apare singură. Selfie-urile nu presupun o singură poză postată pe o rețea socială, ci alegerea uneia din cele 278 de poze,  care e cu puțin mai bună decât celelalte. Cel puțin așa o să vadă toți cât de bine arată în călătorie, sau în baia de la hotel.

9. Europeanul atrăgător 

european

Îl întâlnești la piscină sau la bar, unde își savurează cocktailul. Are accent, e mereu înconjurat de fete și nimeni nu îi poate rezista zâmbetului de milioane. Pentru el, viața pare simplă. Și e mereu frumoasă.  Cu alte cuvinte, e prea bun ca să fie adevărat. Deja te gândești să cumperi o casă de vacanță în Europa?

8. Palavragiul

sponge

 

Mereu există o persoană care vorbește mai mult decât tine. Care atunci când deschide gura, nu se mai oprește. De fiecare dată vorbește despre altceva, mereu cu pasiune, pune un geamantan de întrebări și îți răspunde cu o poveste. Presupunând că ești norocos, acest tip de persoană poate deveni o companie plăcută, dacă subiectul de discuție este ceva despre care și tu ai putea vorbi încontinuu.

7. Localnicul fascinat de cultura ta

local

Chiar și atunci când vii dintr-o țară nu tocmai cunoscută, va exista cineva interesat de tot ceea ce ține de naționalitatea ta. Dorința de cunoaștere primează în fața oricărui alt fapt. Pe deasupra, e mereu dispus să te plimbe, să îți arate locurile și să afle modul tău de percepere a lumii lui.

6. Tipul mereu high

simpson

Fumează de o viață. Indiferent că lucrează, petrece sau pur și simplu stă acasă, are mereu ceva la el. Dimineața, la prânz și seara. E un obicei de care nu mai poate scăpa. Și nici nu vrea asta. Mereu aduce câte ceva pentru ceilalți, mereu e prezent la cele mai mari petreceri și toată lumea îl cunoaște. Și pare mereu fericit.

5. Aventurierul

adventure

 

Mereu răspunde cu da oricărei provocări. E dispus să încerce orice. Fiecare poză de profil de pe Facebook are ceva senzațional: sare cu parașuta, pilotează avioane, bea cocktailuri din nuci de cocos pe plajă în Hawaii. Nu ai cum să te plictisești de el, fiindcă vine mereu cu povești interesante. Iar cele mai interesante lucruri pe care le-ai făcut în vacanță, le-ați trăit împreună. Pentru el, viața înseamnă aventură.

4. Obsedatul

giphy

 

Apare mereu neinvitat la petreceri, intră în discuție cu toată lumea, iar unicul său scop pare a fi să agațe fete. Și să bea până nu mai știe de el. Vede călătoriile ca pe o oportunitate de a se cupla cu cât mai multe fete în tot timpul pe care îl are la dispoziție. Însă de cele mai multe ori sfârșește singur.

3. Fetele care fac totul împreună

girls

 

Dacă în țară merg împreună la baie, cum ar putea pleca una fără cealaltă la mii de kilometri depărtare? Au sute de poze împreună, dorm în același pat, sunt trezite de aceeași alarmă. Unde sunt ele, e și distracția. Și o grămadă de variante de ieșit cu fiecare străin pe care l-au întâlnit. Călătoria cu ele ți se va părea mult mai interesantă. Chiar și după ce ajungi acasă, o să îți amintești de ele.

2. Petrecărețul

shots

Nu există petrecere la care să nu meargă. Cu sau fără invitație îl vei întâlni acolo, cu o bere în mână sau ținându-se cu altcineva de mână, dansând pe mese și cântând mai tare ca oricine altcineva. E la curent cu toate evenimentele și știe cele mai cool puburi. A spus cineva shoturi?

1. Vecinul de acasă

giphy (1)

 

Călătorești mii de kilometri departe de casă, doar ca să dai peste cineva cunoscut. De pe aceeași stradă, un prieten al prietenului sau pur și simplu te întâlnești cu un compatriot. Sau mai mulți. Poate să vorbească numai despre casă, despre prieteni comuni și despre faptul că nu îi vine să creadă că v-ați întâlnit în celălalt capăt al lumii.

Tu ce tip ești?

sursa foto: http://media.tumblr.com/, http://giphy.com/